Koldhævede boller med surdej
13 timer 20 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
&format=webp)
Koldhævede boller med surdej. At lave koldhævede boller med surdej er faktisk slet ikke så svært. Få den nemme opskrift på koldhævede boller lige her - bollerne er sprøde, luftige og ikke til at holde fingrene fra!
Ingredienser
5 dl
Lunkent vand
|
|
---|---|
5 g
Gær
|
|
1 dl
Surdej (ca. 100 g)
|
|
1 spsk
Honning
|
|
550 g
Hvedemel (ca. 9 dl)
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Dag 1
Dag 2
Hvis du har en meget aktiv surdej, så behøver du ikke tilsætte gær. Bager du uden gær, så lad dejen stå ca. 1 time ved stuetemperatur, inden du sætter den i køleskabet. Du kan godt bage bollerne uden surdej - tilsæt blot 10 g gær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8935 kJ / 2135 kcal
Næringsindhold pr. 100g
555 kJ / 133 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 10,3 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 84,8 % | 27,7 g |
Fedt: | 4,9 % | 0,7 g |
