Koldhævet pizzadej
Koldhævet pizzadej er udviklet, så du får de sprødeste pizzaer. Pizzadejen skal langtidshæve på køl i min. 12 timer - og gerne mere. Du kan med fordel lave dejen flere dage i forvejen, da den koldhævede pizzadej udvikler mere smag og gluten. Vi ælter pizzadejen i en røremaskine, så dejen udvikler et godt og stærkt glutennetværk. Det er med til at skabe en perfekt, luftig pizzabund med flotte luftbobler. Den koldhævede pizzadej er nem at arbejde med, og du får de lækreste og sprødste pizzaer.
Ingredienser
Koldhævet pizzadej
|
10 g
Gær
|
|
|---|---|
|
3 dl
Lunken vand
|
|
|
450 g
Pizzamel fx Tipo 00
|
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ spsk
Olivenolie
|
|---|
|
Durummel
|
|---|
Sådan gør du
Koldhævet pizzadej - dag 1
Dag 2
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Har du brug for inspiration til fyld på pizzaer er der masser af ideer at hente her: pizza
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
911 kJ / 218 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2 g |
| Protein: | 7 g |
| Fedt: | 3,4 g |
| Kulhydrat: | 39,2 g |
Få opskriften på en nem og sprød pizzadej – som du kan rulle ud med hænderne. Se mere på arla.dk/madløjer