Kondenseret mælk

1 time
Arbejdstid: 1 time
Kondenseret mælk

Kondenseret mælk består kun af to ingredienser: mælk og sukker. Den tykke, søde kondenserede mælk er let at lave. Følg vores opskrift på hjemmelavet kondenseret mælk her.

Ingredienser

1 liter Mælk
400 g Rørsukker

Sådan gør du

  • Hæld mælk og sukker i en sauterpande og rør det sammen.
  • Bring mælkeblandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring.
  • Skru ned til jævn varme og lad mælkeblandingen koge til du har ca. halvdelen tilbage.
  • Det tager ca. ½ time - rør af og til.
  • Mælken skifter farve undervejs og danner et hvidt skum på toppen - fjern efterhånden skummet med en spiseske.
  • Hæld den kondenserede mælk på et rent patentglas med låg og opbevar det i køleskabet.
  • Den kondenserede mælk bliver tykkere, når den er afkølet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8328 kJ / 1991 kcal

Næringsindhold pr. 100g

595 kJ / 142 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 7,6 % 2,6 g
Kulhydrat: 90,6 % 31,7 g
Fedt: 1,8 % 0,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kondenseret-malk/