Korianderkylling med karrykartofler

Bedømmelse

(9 vurderinger)

30 min

Små kartofler i cremet karrysauce og med et drys af limeskal. Perfekte til den stegte kylling, korianderen og tomaterne.....friskt og dejligt.

Ingredienser

Antal portioner

Karrykartofler

Korianderkylling

  • 25 g smør
  • 4 rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
  • ½ dl finthakkede stilke fra de friske korianderblade
  • ½ tsk groft salt

Tomatsalat

  • 500 g cherrytomater i halve
  • 7 forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 dl friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Karrykartofler

Bring kartofler, vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de lige er møre. Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt fløde, karry og salt og bring i kog under omrøring. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til. Kom kartoflerne i en skål og drys med limeskal - lige inden serveringen.

Korianderkylling

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt korianderstilke og vend kødet i stilkene. Steg kyllingefileterne ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side. Drys med salt.

Tomatsalat

Bland tomater og forårsløg i et fad. Dryp olie, sojasauce og limesaft på salaten og pynt med korianderblade. Server tomatsalaten sammen med korianderkyllingen og karrykartoflerne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: