Korianderkylling med karrykartofler

Korianderkylling med karrykartofler

30 min
Små kartofler i cremet karrysauce og med et drys af limeskal. Perfekte til den stegte kylling, korianderen og tomaterne.....friskt og dejligt.
https://www.arla.dk/opskrifter/korianderkylling-med-karrykartofler/

Sådan gør du

Karrykartofler
  • Bring kartofler, vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de lige er møre. Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt fløde, karry og salt og bring i kog under omrøring. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til. Kom kartoflerne i en skål og drys med limeskal - lige inden serveringen.
Korianderkylling
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt korianderstilke og vend kødet i stilkene. Steg kyllingefileterne ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side. Drys med salt.
Tomatsalat
  • Bland tomater og forårsløg i et fad. Dryp olie, sojasauce og limesaft på salaten og pynt med korianderblade. Server tomatsalaten sammen med korianderkyllingen og karrykartoflerne.
Energiindhold for hele retten:

8336 kJ / 1992 kcal

Næringsindhold pr. 100g

240 kJ / 57 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 28,4 % 4 g
Kulhydrat: 41,8 % 5,9 g
Fedt: 29,8 % 1,9 g

Ingredienser

Karrykartofler
1 kg Skrubbede kartofler
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
2 tsk Madras karry
1 tsk Groft salt
2 tsk Fintstrimlet limeskal (usprøjtet)
Korianderkylling
25 g Smør
4 Rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
½ dl Finthakkede stilke fra frisk koriander
½ tsk Groft salt
Tomatsalat
500 g Cherrytomater i halve
1 bundt Forårsløg i tynde, skrå ringe (ca. 100 g)
1 spsk Rapsolie
1 spsk Sojasauce
1 spsk Friskpresset limesaft
2 dl Frisk koriander