Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

De krydrede ris giver associationer til det nordafrikanske køkken, hvor varme krydderier og frugt også er meget brugt i det salte køkken. En dejlig eksotisk smag!

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 3 hakkede zittauerløg (ca. 250 g)
  • 3 pastinakker i tern (ca. 250 g)
  • 6 dl vand
  • 25 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 2 stykker hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet) - af en citron
  • 2½ tsk groft salt
  • 75 g soltørrede abrikoser i strimler
  • 75 g rosiner
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt ris, løg, pastinakker, vand og krydderier. Bring retten i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Vend abrikoser, rosiner og citronsaft i risene og kog i yderligere ca. 10 min. Smag til.

Kom de varme ris i et stort fad med kant. Pynt med korianderblade og server de krydrede ris med iskold fraiche.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: