Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel

Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel

45 min
De krydrede ris giver associationer til det nordafrikanske køkken, hvor varme krydderier og frugt også er meget brugt i det salte køkken. En dejlig eksotisk smag!

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt ris, løg, pastinakker, vand og krydderier. Bring retten i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Vend abrikoser, rosiner og citronsaft i risene og kog i yderligere ca. 10 min. Smag til.
  • Kom de varme ris i et stort fad med kant. Pynt med korianderblade og server de krydrede ris med iskold fraiche.
Energiindhold for hele retten:

10707 kJ / 2559 kcal

Næringsindhold pr. 100g

488 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 18,5 % 5,3 g
Kulhydrat: 61,8 % 17,8 g
Fedt: 19,7 % 2,6 g

Ingredienser

25 g Smør
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
320 g Brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
3 Hakkede zittauerløg (ca. 250 g)
3 Pastinakker i tern (ca. 250 g)
6 dl Vand
25 g Skrællet frisk ingefær i skiver
10 Grønne kardemommekapsler
2 Stykker kanelstænger
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet) - af en citron
2½ tsk Groft salt
75 g Soltørrede abrikoser i strimler
75 g Rosiner
1 spsk Friskpresset citronsaft
3 dl Frisk koriander
2 dl Fraiche