Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel

Bedømmelse

(4 vurderinger)

45 min

De krydrede ris giver associationer til det nordafrikanske køkken, hvor varme krydderier og frugt også er meget brugt i det salte køkken. En dejlig eksotisk smag!

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 3 hakkede zittauerløg (ca. 250 g)
  • 3 pastinakker i tern (ca. 250 g)
  • 6 dl vand
  • 25 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 2 stykker hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet) - af en citron
  • 2½ tsk groft salt
  • 75 g soltørrede abrikoser i strimler
  • 75 g rosiner
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt ris, løg, pastinakker, vand og krydderier. Bring retten i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Vend abrikoser, rosiner og citronsaft i risene og kog i yderligere ca. 10 min. Smag til.

Kom de varme ris i et stort fad med kant. Pynt med korianderblade og server de krydrede ris med iskold fraiche.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde: