Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

De krydrede ris giver associationer til det nordafrikanske køkken, hvor varme krydderier og frugt også er meget brugt i det salte køkken. En dejlig eksotisk smag!

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 3 hakkede zittauerløg (ca. 250 g)
  • 3 pastinakker i tern (ca. 250 g)
  • 6 dl vand
  • 25 g skrællet frisk ingefær i skiver
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 2 stykker hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet) - af en citron
  • 2½ tsk groft salt
  • 75 g soltørrede abrikoser i strimler
  • 75 g rosiner
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. Tilsæt ris, løg, pastinakker, vand og krydderier. Bring retten i kog og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Vend abrikoser, rosiner og citronsaft i risene og kog i yderligere ca. 10 min. Smag til.

Kom de varme ris i et stort fad med kant. Pynt med korianderblade og server de krydrede ris med iskold fraiche.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: