Krydret græskarsuppe med karry og ingefær

30 min
Krydret græskarsuppe med karry og ingefær

Denne græskarsuppe er virkelig en skøn suppe med masser af smag. Græskarsuppen er krydret med karry og ingefær og både hurtig og supernem at gå til.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Græskarsuppe

1 spsk Rapsolie
1 spsk Karry
600 g Græskar, fx hokkaido eller butternut squash, i tern
2 Grofthakkede løg
2 Hakkede fed hvidløg
2 stilke Bladselleri,i skiver
1 tsk Hakket frisk ingefær
1 liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

½ dl Piskefløde, letpisket
Frisk koriander

Sådan gør du

Græskarsuppe

  • Kom olie i en stor gryde og svits karryen ved høj varme ca. 1 min.
  • Svits, løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt græskar, bladselleri, og svits i yderligere 2 min.
  • Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca. 20 min. til græskarternene er møre.
  • Tilsæt fløde, blend græskarsuppen og smag til.

Ved serveringen

  • Hæld den varme græskarsuppe i 4 skåle og pynt med striber af letpisket fløde og koriander.

Tilsæt mere bullion hvis du syntes suppen er for tyk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3837 kJ / 917 kcal

Næringsindhold pr. 100g

192 kJ / 46 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 7,5 % 0,8 g
Fedt: 69,4 % 3,6 g
Kulhydrat: 23,1 % 2,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-graskarsuppe-med-karry-og-ingefar/