Krydret pæretærte

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Krydret pæretærte

Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!

Ingredienser

¼ spsk Stødt ingefær
1 spsk Vaniljesukker
1 spsk Stødt kanel
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
150 g Smør
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 Æg

Fyld

5 Skrællede pærer i halve
1 dl Rosiner
1 dl Grofthakkede mandler

Pensling

Smeltet smør

Tilbehør

3 dl Creme fraiche

Sådan gør du

  • Bland krydderierne med mel og smuldr melblandingen sammen med sukker og smør. Saml dejen med et sammenpisket æg.
  • Lad dejen "sætte" sig i køleskabet i ca. ½ time.
  • Rul dejen ud med en kagerulle.
  • Smør en tærteform (ca. 22 cm diameter) og beklæd bund og sider med dej.
  • Læg pærerne i et mønster på bunden og fyld op med rosiner og mandler.
  • Læg et "låg" af dej på tærten og pensl overfladen med vand.
  • Bag tærten midt i ovnen - til tærten er gyldenbrun ca. ½ time ved 175°.

I stedet for friske pærer kan man anvende syltede fra dåse.

Kan fryses inden bagning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16503 kJ / 3944 kcal

Næringsindhold pr. 100g

932 kJ / 223 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 5,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,7 % 25,6 g
Fedt: 47,7 % 12 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-paretarte/