Kylling i flødesauce og lun grønkålsalat
30 min

Kylling i flødesauce og lun grønkålsalat

Kylling i flødesauce....det kunne lyde lidt tungt, men det er denne ret ikke. Vi har nemlig valgt at bruge kyllingebryst og madlavningsfløde 8%. Så I kan nyde den lækre smag og konsistens - uden alt for meget fedt.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i flødesauce og lun grønkålsalat

Kylling i flødesauce....det kunne lyde lidt tungt, men det er denne ret ikke. Vi har nemlig valgt at bruge kyllingebryst og madlavningsfløde 8%. Så I kan nyde den lækre smag og konsistens - uden alt for meget fedt.

Antal portioner

Lun grønkålssalat

  • 10 g smør
  • 2 porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
  • 3 pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
  • 100 g groft strimlede grønkålsblade
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g hakkede hasselnøddekerner

Tilbehør

  • 240 g brune ris - koges

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt vand, hvidløg, rosmarin og salt og braiser kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag låget af panden, tilsæt fløde og kog kyllingefileterne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.

Lun grønkålssalat

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt pærer, grønkål og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til. Kom den lune grønkålssalat i en skål og drys med nødder. Server salaten sammen med kyllingefileter i flødesauce og nykogte ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 28 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Protein: 26 %
  • Fiber: 27,9 g
Print