Kylling i jordnøddesauce
&format=webp)
Kylling i jordnøddesauce er rigtig comfort food som både børn og voksne er vilde med. Jordnøddesaucen har en helt speciel og dejlig smag som kommer af peanutbutter og de ekstra peanuts. Kylling i jordnøddesauce bliver serveret med ris, som klæder retten rigtig godt. Du kan sagtens tage børnene (hvis du har nogen) med i køkkenet. Kylling i jordnøddesauce er nem at lave og mange børn vil være glade og stolte over at kunne servere en lækker ret til aftensmad for hele familien.

Ingredienser
Kylling i jordnøddesauce
2½ dl Madlavningsfløde | |
---|---|
1 Finthakket løg (ca. 75 g) | |
1 dl Vand | |
2 spsk Peanutbutter | |
1 spsk Brun farin | |
1 spsk Koncentreret kyllingefond | |
1 dl Grofthakkede peanuts | |
2 tsk Finthakket rød chilipeber | |
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet) | |
2 tsk Friskpresset limesaft |
15 g Smør | |
---|---|
300 g Kyllingefilet i strimler | |
½ tsk Groft salt |
2 Røde æbler i tynde både (ca. 250 g) | |
---|---|
2 Finthakkede små fed hvidløg |
Tilbehør
4 dl Løse ris, parboiled - koges | |
---|---|
3 bundter Sauterede forårsløg (ca. 300 g) |
Sådan gør du
Kylling i jordnøddesauce
Du kan lave en vegetarisk version af retten ved erstatte kyllingen med 2 dåser kikærter. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte inden du kommer dem i gryden sammen de svitsede æbler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11545 kJ / 2759 kcal
Næringsindhold pr. 100g
502 kJ / 120 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 18,9 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 50,7 % | 15 g |
Fedt: | 30,4 % | 4,1 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.