Kylling med vindruer

1 time
Kylling med vindruer

Opskriften på kylling med vindruer er en velsmagende og lækker ret, der efterhånden har nogle år på bagen. Retten kombinerer kylling og karry med søde vindruer - en virkelig dejlig smagsoplevelse!

Ingredienser

1 Kylling (ca. 1200 g)
1 tsk Karry
50 g Smør
1 dl Hønsebouillon
2 dl Piskefløde
200 g Halve grønne stenfri vindruer
½ tsk Groft salt

Tilbehør

240 g Groft brød eller 1 kg kartofler

Sådan gør du

  • Del kyllingen i 4 stykker, fjern skindet og gnid stykkerne med karry. Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tilsæt bouillon og fløde og lad kyllingestykkerne koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til de er møre. Tag stykkerne op på et fad og hold dem varme. Er saucen for tynd, kan du koge den ind. Kom vindruerne i og lad dem koge med ved svag varme i 2-3 min. Tilsæt salt, smag saucen til og hæld den over kyllingestykkerne ved serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11245 kJ / 2688 kcal

Næringsindhold pr. 100g

868 kJ / 207 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,9 % 9,1 g
Kulhydrat: 23,4 % 12 g
Fedt: 58,7 % 13,8 g
Relateret video Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-med-vindruer/