Kylling med vindruer

Kylling med vindruer

1 time
Opskriften på kylling med vindruer er en velsmagende og lækker ret, der efterhånden har nogle år på bagen. Retten kombinerer kylling og karry med søde vindruer - en virkelig dejlig smagsoplevelse!
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-med-vindruer/

Sådan gør du

  • Del kyllingen i 4 stykker, fjern skindet og gnid stykkerne med karry. Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun kyllingestykkerne på alle sider. Tilsæt bouillon og fløde og lad kyllingestykkerne koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time, eller til de er møre. Tag stykkerne op på et fad og hold dem varme. Er saucen for tynd, kan du koge den ind. Kom vindruerne i og lad dem koge med ved svag varme i 2-3 min. Tilsæt salt, smag saucen til og hæld den over kyllingestykkerne ved serveringen.
Energiindhold for hele retten:

11247 kJ / 2688 kcal

Næringsindhold pr. 100g

868 kJ / 207 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 17,9 % 9,1 g
Kulhydrat: 23,4 % 12 g
Fedt: 58,7 % 13,8 g
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 Kylling (ca. 1200 g)
1 tsk Karry
50 g Smør
1 dl Hønsebouillon
2 dl Piskefløde
200 g Halve grønne stenfri vindruer
½ tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Groft brød eller 1 kg kartofler