Karolines søndagsgryde
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Med opskriften på Karolines søndagsgryde er du sikret en lækker hovedret. Glæd dig til at sætte tænderne i det mørre svinekød - søndagsgryden smager himmelsk.
Ingredienser
Gryderet
|
600 g
Mørt svinekød, fx skinkekød i tern fx svinemørbrad
|
|
|---|---|
|
1
Hakket stort løg (ca. 100 g)
|
|
|
40 g
Smør
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1½ tsk
Tørret basilikum eller 1½ spsk hakkede friske basilikumblade
|
|
|
1 dåse
Flåede tomater (ca. 400 g)
|
|
|
250 g
Champignoner
|
|
|
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
|
Persille
|
Tilbehør
|
4 dl
Løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
|
|---|
Sådan gør du
Gryderet
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Retten kan fryses uden fløde.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
559 kJ / 134 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 8,9 g |
| Fedt: | 3,9 g |
| Kulhydrat: | 15,5 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.