Kyllingesalat og hvidløgsbrød med ost

Kyllingesalat og hvidløgsbrød med ost

30 min
En skøn, sprød salat med lunt, grillet kyllingekød. Hertil varme hvidløgsbrød med smeltet ost. Uhmm....nemt og hurtigt.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingesalat-og-hvidlogsbrod-med-ost/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kyllingesalat
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Vend kyllingefileterne med olie og grill dem ca. 1 min. på hver side. Grill derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Flå det stegte kød fra hinanden med 2 gafler og drys med salt - er kødet ikke helt gennemstegt, kan du grille det flåede kød 1-2 min.
Hvidløgsbrød
  • Skær pitabrødene midt over og fyld dem med ca. 150 g af osten. Læg brødene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 5 min. Tag de halve pitabrød ud og gnid dem med hvidløg. Fordel resten af osten på brødene, drys med salt og bag dem færdig de sidste 5 min.
Kyllingesalat, fortsat
  • Skær bønnerne i små stykker. Rør løg, citronskal, -saft, hvidløg, sukker og salt sammen i en skål. Vend bønner, salatblade og det flåede kyllingekød sammen med dressingen og anret salaten i 4 skåle. Server kyllingesalaten sammen med de varme hvidløgsbrød med smeltet ost.
Energiindhold for hele retten:

8082 kJ / 1932 kcal

Næringsindhold pr. 100g

482 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 37,6 % 10,7 g
Kulhydrat: 35,3 % 10 g
Fedt: 27,1 % 3,5 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kyllingesalat
400 g Kyllingefilet
1 spsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
Hvidløgsbrød
4 Fuldkornspitabrød (ca. 325 g)
200 g Revet mozzarellaost
2 Små hakkede fed hvidløg
½ tsk Flagesalt
Kyllingesalat, fortsat
500 g Dampede grønne bønner
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ tsk Sukker
¼ tsk Groft salt
100 g Rensede babysalatblade