Kyllingesalat og hvidløgsbrød med ost
30 min

Kyllingesalat og hvidløgsbrød med ost

En skøn, sprød salat med lunt, grillet kyllingekød. Hertil varme hvidløgsbrød med smeltet ost. Uhmm....nemt og hurtigt.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesalat og hvidløgsbrød med ost

En skøn, sprød salat med lunt, grillet kyllingekød. Hertil varme hvidløgsbrød med smeltet ost. Uhmm....nemt og hurtigt.

Antal portioner

Kyllingesalat

  • 500 g kyllingefileter
  • 1 tsk groft salt

Hvidløgsbrød

Kyllingesalat, fortsat

  • 400 g dampede grønne bønner
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g rensede blandede babysalatblade

Fremgangsmåde:

Kyllingesalat

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Grill derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Flå det stegte kød fra hinanden med 2 gafler og drys med salt - er kødet ikke helt gennemstegt, kan du grille det flåede kød 1-2 min.

Hvidløgsbrød

Skær pitabrødene midt over og fyld dem med ca. 125 g af osten. Læg brødene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 5 min. Tag de halve pitabrød ud og gnid dem med hvidløg. Fordel resten af osten på brødene, drys med salt og bag dem færdig de sidste 5 min.

Kyllingesalat, fortsat

Skær bønnerne i små stykker. Rør løg, citronskal, -saft, hvidløg, sukker og salt sammen i en skål. Vend bønner, salatblade og det flåede kyllingekød sammen med dressingen og anret salaten i 4 skåle. Server kyllingesalaten sammen med de varme hvidløgsbrød med smeltet ost.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 24 %
Print