Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

Kyllingesandwich med cæsarmayo, syltede rødløg og sprøde ostechips

60+ min
Super lækker sandwich, fuld af gode sager. Og så kan du lave det meste klar i forvejen, så der er ro på hvis I skal afsted på picnic.

Sådan gør du

Bagetid for ostechips:

6-7 min. ved 175° - traditionel ovn.

Cæsarmayo
  • Kom fløden i et blenderglas sammen med hvidløg, citronsaft, salt og peber. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle. Stil mayonnaisen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
Syltede rødløg
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt eddike, sukker og salt og kog løgene ved jævn varme i 5-7 min. eller til eddiken er næsten fordampet. Lad løgene køle af og tag dem op af lagen.
Marineret kylling
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Vend kyllingefileterne med olie og grill dem ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Tag kyllingekødet op, lad det køle lidt af og flå det fra hinanden med 2 gafler. Bland kødet med worchestershiresauce, olie, salt og peber og lad det trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time - gerne til dagen efter.
Sprøde ostechips
  • Fordel osten i et tyndt lag på en plade med bagepapir. Bag osten midt i ovnen - osten skal være gylden men ikke brændt. Løft bagepapiret med den sprøde ost over på en bagerist og køl af. Knæk osten i mundrette chips.
  • Flæk bollerne og rist dem på begge sider (lad bollerne køle af hvis de skal pakkes ned til picnic.) Smør bollerne med cæsarmayo og læg dem sammen om salatblade, bacon, marineret kylling, artiskokhjerter og syltede rødløg. Server de sprøde ostechips til sandwichene.
Tips

Cæsarmayo, syltede løg, marineret kyllingekød og ostechips kan laves dagen før. Kom chipsene i en tætsluttende box og stil det hele tildækket i køleskabet. Der er overskud af mayonnaise, men det er svært at lave en mindre portion - mayonnaisen kan holde sig i køleskabet 3-4 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11601 kJ / 2773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 25,8 % 6,7 g
Fedt: 50 % 5,9 g

Ingredienser

Cæsarmayo
Madlavningsfløde
1 dl
Lille knust fed hvidløg
1
Friskpresset citronsaft
2 tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Neutral olie, fx rapsolie
1½ dl
Syltede rødløg
Smør
10 g
Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
2
Hvid balsamicoeddike
1 dl
Rørsukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Marineret kylling
Kyllingefileter (ca. 300 g)
3
Rapsolie
2 tsk
Worcestershiresauce
2 tsk
Rapsolie
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Sprøde ostechips
Revet cheddar- og maasdammerost
100 g
Gode sandwichboller, fx ciabatta
4
Blade af romainesalat
4
Stegt bacon
8 skiver
Artiskokhjerter i olie - i mundrette bidder
100 g