Lagkage med frugtsalat
&format=webp)
Lagkage med frugtsalat er lige præcis det! Lagkagebunde lagt sammen om en frugtsalat med flødeskum. Derpå en hindbærkompot for ekstra god smag. Lagkagen er nem at lave og frugtsalaten kan laves med din favoritfrugt - eller med hvad du har i frugtskålen. Server lagkage med frugtsalat til en god kop kaffe.
Ingredienser
Hindbærkompot
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
200 g
Frosne hindbær
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Vaniljepasta
|
1 liter
Piskefløde
|
|
---|---|
450 g
Blandet frugt i små tern, fx grønne druer, blåbær, mango og ananas
|
|
75 g
Groftknuste makroner
|
|
75 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
3
Lyse lagkagebunde
|
Sådan gør du
Hindbærkompot
Lagkage
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Skal det være nemt, kan hindbærkompotten erstattes af hindbærmarmelade. Du kan bruge andre frugter og bær i frugtsalaten, fx bananer, nektariner, kiwi, æble, pære, hindbær, jordbær - og også frugt fra dåse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21721 kJ / 5191 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1033 kJ / 247 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,6 % | 2,8 g |
Fedt: | 69,2 % | 19,3 g |
Kulhydrat: | 26,2 % | 15,9 g |
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.
