Lagkage med hindbær og nektariner

30 min
Lagkage med hindbær og nektariner

Lagkage med hindbær og nektariner er en frisk og sommerlig lagkage. Hindbærlagkagen er nem at lave og leder tanker hen på peach melba smagen...

Ingredienser

Lagkage

4 dl Piskefløde
2 dl Yoghurt 10%
evt. ½ tsk Gul pastafarve
3 Nektariner
300 g Hindbær
2 spsk Friskpresset appelsinsaft
3 Lagkagebunde

Pynt

Hindbærstøv

Sådan gør du

Lagkage

  • Pisk fløden til et let skum. Vend yoghurt i flødeskummet og tilsæt evt. pastafarve.
  • Skær nektarinerne i små tern og mos hindbærrene (gem et par skiver nektarin og lidt hele bær til pynt).
  • Placer en lagkagebund på et serveringsfad. Hæld 1 spsk appelsinsaft på og fordel halvdelen af nektarinstykkerne og hindbærmosen på lagkagebunden sammen med ⅓ af skummet. Placer en lagbund oven på og gentag.
  • Placer den sidste lagkagebund øverst og fordel resten af skummet herpå.
  • Pynt med skiver af nektarin, hindbær og hindbærstøv lige inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11510 kJ / 2751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

704 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 6,2 % 2,6 g
Kulhydrat: 37,9 % 15,7 g
Fedt: 55,9 % 10,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/lagkage-med-hindbar-og-nektariner/