Lagkagebunde

45 min
Fryseegnet
Lagkagebunde

Bag din egen hjemmelavede lagkagebund. Det er nemt, da du bager én tyk bund og derefter kan dele den i 3 tynde bunde.

Ingredienser

Lagkagebunde

4 Æg
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
½ dl Kartoffelmel (ca. 25 g)
½ tsk Bagepulver

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Pisk æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
  • Vend forsigtigt og lidt ad gangen melblandingen (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen heri.
  • Bag kagen nederst i ovnen i ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. Dæk kagen med bagepapir hvis den er ved at blive for mørk.
  • Vend kagen ud af formen (så den har toppen nedad) og lad den køle af på en bagerist.
  • Del kagen i 3 lagkagebunde.

Du kan bage bundene enkeltvis, hvis du har lagkageforme - eller bare på bagepapir. Tegn 3 cirkler (á ca. 22 cm) på 3 stykker bagepapir. Fordel ⅓ dej i hver cirkel og smør den næsten ud til kanten. Bag bundene i ca. 10 min. ved 175° - varmluft.

Du kan dele kagen med en tråd i stedet for at bruge kniv. Læg en tråd rundt om kagen der, hvor du vil dele - og træk tråden sammen mod midten af kagen.

Hvis du vil lave en lagkage med mørke bunde, kan du udskifte ca. 25 g = ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3874 kJ / 926 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1019 kJ / 244 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 13,4 % 8 g
Kulhydrat: 66,2 % 39,7 g
Fedt: 20,4 % 5,6 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lagkagebunde/