Laksecarpaccio med æblesellerifløde

15 min
Laksecarpaccio med æblesellerifløde

En rigtig lækker og hurtig forret til en gæstemiddag. Ingefæren giver et dejligt frisk modspil til laksen.

Ingredienser

1½ dl Piskefløde
1 Rødkindet æble i tynde både
100 g Groftrevet knoldselleri
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
½ tsk Groft salt
100 g Røget laks i tynde skiver
100 g Renset rucolasalat
Friskkværnet peber

Hertil

1 Limefrugt i både
100 g Ristet flutes

Sådan gør du

Æblesellerifløde

  • Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med æblebåde, selleri, ingefær og salt.

Laksecarpaccio

  • Fordel laksen på fire tallerkener og anret æblesellerifløden herpå.
  • Kom rucola og friskkværnet peber på toppen.
  • Server laksecarpaccioen sammen med lime og ristet flutes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4487 kJ / 1072 kcal

Næringsindhold pr. 100g

613 kJ / 146 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 13,9 % 5 g
Kulhydrat: 31,2 % 11,2 g
Fedt: 54,9 % 9,1 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

https://www.arla.dk/opskrifter/laksecarpaccio-med-ableselleriflode/