Laksepaté
60+ min

Laksepaté

Dejlig og dekorativ gæsteforret med fersk laks, spinat og limedressing. Kan tilberedes i god tid.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksepaté

Dejlig og dekorativ gæsteforret med fersk laks, spinat og limedressing. Kan tilberedes i god tid.

Opskriften gælder for 12 personer

Laksepaté

  • 600 g friske spinatblade
  • 3 liter vand
  • 2 tsk groft salt

Limedressing

Pynt

  • limefrugter i både
  • citronmelisse

Tilbehør

  • 300 g flutes

Fremgangsmåde:

Laksepaté

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt. Kom spinatbladene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand.

Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca. 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca. 1½ liter). Skær resten af fileten i tern (ca. 300 g). Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Farsen skal være sammenhængende. Smør formen. Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - laksefars, spinatblade, laksestykket, spinatblade og laksefars. Bank formen let mod bordpladen. Dæk den med låg eller alufolie og bag patéen midt i ovnen. Stil laksepatéen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.

Limedressing

Smag fraiche til med limesaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør den op inden serveringen.

Tips

Patéen kan også tilberedes i mikrobølgeovn. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag ca. 12 min. ved fuld effekt. Frisk spinat kan erstattes af 600 g frossen spinat. Tø spinaten op og pres væden fra.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 60 %
Print