Laksepaté

Laksepaté

60+ min
Dejlig og dekorativ gæsteforret med fersk laks, spinat og limedressing. Kan tilberedes i god tid.

Sådan gør du

Laksepaté
  • Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt.
  • Kom spinatbladene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min.
  • Hæld bladene i en sigte og pres dem fri for vand.
  • Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca. 24 cm), så det passer til en ovnfast form (ca. 1½ liter). Skær resten af fileten i tern (ca. 300 g).
  • Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor eller hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Farsen skal være sammenhængende.
  • Smør formen.
  • Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - laksefars, spinatblade, laksestykket, spinatblade og laksefars. Bank formen let mod bordpladen.
  • Dæk den med låg eller alufolie og bag patéen midt i ovnen.
  • Stil laksepatéen tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Limedressing
  • Bland de 2 slags cremefraiche med limesaft, salt og peber.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør dressingen op og smag til inden serveringen.
Bagetid
  • Ca. 1 time og 10 min. ved 150° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tips

Du kan også tilberede patéen i mikrobølgeovn. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag ca. 12 min. ved 600-700 watt. Frisk spinat kan du erstatte med 600 g frossen spinat. Tø spinaten op og pres væden fra.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16323 kJ / 3901 kcal

Næringsindhold pr. 100g

312 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 21,2 % 3,9 g
Kulhydrat: 18,9 % 3,5 g
Fedt: 59,9 % 5 g

Ingredienser

Laksepaté
Friske spinatblade
600 g
Vand
3 liter
Groft salt
2 tsk
Skind- og benfri fersk lakseside (ca. 700 g)
1
¼ liter
Æg
1
Groft salt
1½ tsk
1/8 tsk cayennepeber
Limedressing
1½ dl
1½ dl
Friskpresset limesaft
1½ tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Limefrugter i både
Citronmelisse
Tilbehør
Flutes
300 g