Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

2 timer 40 min
Arbejdstid: 40 min
Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat

Lam i citronsauce med ærter, løg og romainesalat. Oplev lammet på en ny måde, med denne lette, sprøde og syrlige ret.

Ingredienser

1100 g Lammekølle med ben
1 liter Vand
3 Gulerødder (ca. 225 g)
½ liter Mælkesauce
200 g Frosne ærter
1 Stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
1 bundt Forårsløg i mindre stykker (ca. 100 g)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 Stort finthakket fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
150 g Fintstrimlet romainesalat

Pynt

Skovsyre

Hertil

1 kg Kogte nye kartofler

Sådan gør du

  • Fjern sener og hinder fra lammekøllen, skær benet fra og skær kødet i tern (ca. 1 x 1 cm).
  • Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 2 timer.
  • Skræl gulerødderne og fjern top og bund. Lav lange brede strimler, brug fx en tyndskræller (ca. 100 g i alt).
  • Hæld kødet til afdrypning i en sigte.
  • Kom det tilbage i gryden sammen med gulerødder, sauce og de øvrige ingredienser.
  • Bring lammegryden i kog og kog det i ca. 2 min. Smag til.
  • Vend salat i retten, anret på et fad og pynt med skovsyre.
  • Server straks med kartofler til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11466 kJ / 2741 kcal

Næringsindhold pr. 100g

260 kJ / 62 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 39,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 32 % 4,9 g
Fedt: 28,3 % 2 g
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lam-i-citronsauce-med-arter-log-og-romainesalat/