Ca. 4 timer ved 125° - traditionel ovn.
Du kan stege ænderne dagen før. Lad ænderne køle af, del dem i stykker og læg stykkerne i en bradepande. Pensl evt. med lidt andefedt og stil ænderne tildækket i køleskabet. Lun ænderne inden serveringen ved 100° i ca. 45 min. Grill dem et par minutter til sidst, så skindet bliver sprødt.
25582 kJ / 6114 kcal
423 kJ / 101 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 36,3 % | 9,1 g |
Kulhydrat: | 35 % | 8,7 g |
Fedt: | 28,7 % | 3,3 g |
Klar til klassisk juledessert?
Se her hvordan du steger andestegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.
2
Ænder (a ca. 3600 g)
|
|
---|---|
4 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Vand
|
100 g
Hasselnøddekerner
|
---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
900 g
Snittet rødkål
|
|
100 g
Rosiner, fx sultanas
|
|
75 g
Tørrede tranebær
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Lys saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
1½ kg
Aspargeskartofler
|
---|