Langtidsstegt and med glaseret rødkål
&format=webp)
Langtidsstegt and med tilbehør, der har fået et lille twist. Her får du opskriften på den klassiske langtidsstegning af anden til juleaften, så andestegen bliver helt perfekt. Twistet er rødkålen, der er glaseret i brunet sukker og har fyld af nødder, rosiner og tørrede tranebær og giver dermed lidt variation på julebordet. Men sovs, kartofler og den langtidsstegte and er som det plejer at være..
Ingredienser
Langtidsstegt and
2
Ænder (a ca. 3600 g)
|
|
---|---|
4 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Vand
|
100 g
Hasselnøddekerner
|
---|
Rødkål
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
900 g
Snittet rødkål
|
|
100 g
Rosiner, fx sultanas
|
|
75 g
Tørrede tranebær
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
Sauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
Tilbehør
1½ kg
Aspargeskartofler
|
---|
Sådan gør du
Langtidsstegt and
Rødkål
Sauce
Ved servering
Du kan stege ænderne dagen før. Lad ænderne køle af, del dem i stykker og læg stykkerne i en bradepande. Pensl evt. med lidt andefedt og stil ænderne tildækket i køleskabet. Lun ænderne inden serveringen ved 100° i ca. 45 min. Grill dem et par minutter til sidst, så skindet bliver sprødt.
Se her hvordan du steger andestegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.
