Langtidsstegt and med glaseret rødkål

60+ min Hovedret

Langtidsstegt and med tilbehør, der har fået et lille twist. Her får du opskriften på den klassiske langtidsstegning af anden til juleaften, så andestegen bliver helt perfekt. Twistet er rødkålen, der er glaseret i brunet sukker og har fyld af nødder, rosiner og tørrede tranebær og giver dermed lidt variation på julebordet. Men sovs, kartofler og den langtidsstegte and er som det plejer at være..

Langtidsstegt and med glaseret rødkål
Mere inspiration

Klar til klassisk juledessert?

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

54513 kJ / 13029 kcal

Næringsindhold pr. 100g

902 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 10,9 % 5,8 g
Kulhydrat: 18,5 % 9,8 g
Fedt: 70,6 % 17,2 g
Tilberedningstip

Du kan stege ænderne dagen før. Lad ænderne køle af, del dem i stykker og læg stykkerne i en bradepande. Pensl evt. med lidt andefedt og stil ænderne tildækket i køleskabet. Lun ænderne inden serveringen ved 100° i ca. 45 min. Grill dem et par minutter til sidst, så skindet bliver sprødt.

Relateret video
Andesteg med sprødt skind

Se her hvordan du steger andestegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.

Ingredienser