Lasagne italienne
1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Hjemmelavet lasagne med krydret kødsauce og cremet mornaysauce (ostesauce). Drys med rasp på toppen og server med en tomatsalat - et friskt tilbehør til hjemmelavet lasagne. Lasagne er den ultimative favoritret for hele familien.
Ingredienser
Kødsauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
1
Hakket løg (ca. 100 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Tørret timian eller basilikum
|
|
½ tsk
Tørret oregano
|
|
1 dåse
Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
|
|
1½ dl
Oksebouillon
|
Mornaysauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
3½ spsk
Hvedemel
|
|
6 dl
Kogende mælk
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
15
Lasagneplader
|
---|
2 spsk
Rasp
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
Tilbehør
500 g
Tomatsalat
|
---|
Sådan gør du
Kødsauce
Mornaysauce
Bagning
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Lasagnen kan fryses inden bagning – tø den op i køleskabet, inden du sætter den i ovnen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
556 kJ / 133 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,1 g |
Protein: | 8,5 g |
Fedt: | 5,6 g |
Kulhydrat: | 12 g |
