Lasagne med auberginer
1 time 5 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Lækker middelhavsinspireret opskrift på lasagne med auberginer. Retten supplerer magert, hakket oksekød med lækker bacon og soltørrede tomater. En dejlig kombination.
Ingredienser
Kødsauce
150 g
Bacon i tynde skiver
|
|
---|---|
800 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Auberginer i store tern (ca. 500 g)
|
|
4
Hakkede løg (ca. 300 g)
|
|
50 g
Grofthakkede soltørrede tomater
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (a ca. 400 g)
|
|
4 dl
Tør rødvin, fx chianti
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
4 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
600 g
Friske lasagneplader
|
|
---|---|
½ liter
Mornaysauce
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
2 spsk
Rasp
|
Tilbehør
400 g
Landbrød
|
|
---|---|
600 g
Grøn salat
|
Sådan gør du
Kødsauce
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for friske lasagneplader kan du bruge 400 g tørrede lasagneplader.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
502 kJ / 120 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,1 g |
Protein: | 6,2 g |
Fedt: | 6,5 g |
Kulhydrat: | 9,2 g |
