Lasagne med auberginer

1 time 5 min
Fryseegnet
Lasagne med auberginer

Lækker middelhavsinspireret opskrift på lasagne med auberginer. Retten supplerer magert, hakket oksekød med lækker bacon og soltørrede tomater. En dejlig kombination.

Ingredienser

Kødsauce

150 g Bacon i tynde skiver
800 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Auberginer i store tern (ca. 500 g)
4 Hakkede løg (ca. 300 g)
50 g Grofthakkede soltørrede tomater
2 dåser Hakkede tomater (a ca. 400 g)
4 dl Tør rødvin, fx chianti
2 tsk Sukker
4 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Friske lasagneplader
½ liter Mornaysauce
½ liter Piskefløde
2 spsk Rasp

Tilbehør

400 g Landbrød
600 g Grøn salat

Sådan gør du

Kødsauce

  • Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem i en stor gryde ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt det hakkede kød og svits i ca. 3 min. eller til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt auberginer, løg, de to slags tomat, rødvin og krydderier. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag låget af gryden og kog videre ved jævn varme i ca. ½ time – rør af og til. Smag saucen til.
  • Smør 2 brødforme (a ca. 2½ liter) med smør. Del lasagnepladerne i 12 portioner - de skal passe nogenlunde til formenes størrelse. Rør mornaysauce og fløde sammen. Fordel kødsauce, ostesauceblanding og lasagneplader i de 2 smurte brødforme således: Kom først 1½ dl kødsauce i bunden af hver form. Hæld dernæst ½ dl ostesauceblanding i hver og dæk med et lag lasagneplader. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med resten af ostesauceblandingen. Drys lasagnen med rasp og bag den, på en plade med bagepapir, midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

I stedet for friske lasagneplader kan du bruge 400 g tørrede lasagneplader.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26324 kJ / 6292 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,1 % 6,1 g
Kulhydrat: 31,1 % 9 g
Fedt: 47,8 % 6,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/lasagne-med-auberginer/