Lasagne med spinat

Bedømmelse

(27 vurderinger)

60+ min

Spinat giver lasagne et frisk pust og får retten til at virke lettere. Spinatlasagne er en skøn vegetarret, som selv børnene vil elske.

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsauce

  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 fintrevne zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g landbrød
  • 150 g grøn salat
  • 150 g agurk i mindre stykker

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring ca. 2 min. eller til spinatbladene er "faldet sammen". Kom dem i en sigte og pres spinaten fri for væde. Lad osten dryppe af.

Tomatsauce

Bland de hakkede tomater, løg, hvidløg, sukker og salt i en skål.

Fordel tomatsauce, spinat, ost og pasta i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) således: Kom først ca. 2½ dl af tomatsaucen i fadet. Dernæst 1/3 af spinaten. Fordel herover 1/3 af osteternene og ½ af pastaen. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med ost. Hæld pastasauce over retten og pres let, så saucen dækker helt. Bag "lasagnen", på en plade med bagepapir, midt i ovnen. Lad "lasagnen" trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Tip

I stedet for frisk spinat kan man anvende 500 g optøet, frossen helbladet spinat - pres væden af bladene.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde: