Lemonade

Lemonade

Forfriskende hjemmelavet lemonade til en varm sommerdag - eller når menuen står på en stærk og krydret mad en blæsende efterårsdag. Hjemmelavet lemonade er nem og hurtig at lave. Du skal koge en sirup og lade det trække med citronskal. Og sidst men ikke mindst tilsætte friskpresset citronsaft. 3 ingredienser - og du har en den bedste hjemmelavede lemonade.

Sådan gør du

Lemonade
  • Bring vand og sukker i kog - og kog til sukkeret er opløst.
  • Lad siruppen køle let af i 5 min.
  • Skræl citronerne med en tyndskræller - vær forsigtig med ikke at få meget af det hvide med fra citronerne.
  • Tilsæt citronskal og lad blandingen trække i ½ time.
  • Sigt blandingen og tilsæt citronsaften.
  • Hæld lemonaden i en rengjort flaske.
  • Bland 1 del saft med 2 dele vand ved servering - eller 1:1 afhængig af, hvor kraftig du vil have smagen.
  • Server med isterninger og evt. en skive citron.
Mere inspiration

Vores bedste citronmåne - hvis du er vild med citroner.

Citronmåne
60+ min
Citronmåne
(170)
Velbekomme!
Variation

Server lemonaden med danskvand - eller lav en mere festlig version med en tør cava eller prosecco.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4244 kJ / 1014 kcal

Næringsindhold pr. 100g

335 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 1,7 % 0,3 g
Kulhydrat: 92,3 % 18,2 g
Fedt: 6 % 0,5 g

Ingredienser

Lemonade
Vand
2½ dl
Sukker
2¼ dl
Citroner (usprøjtede)
5
Friskpresset citronsaft (svarer til saft af ca. 5 citroner)
2 dl