Banankage
&format=webp)
Den gode gamle banankage opskrift, som altid er et hit. Banankagen er super nem at lave også for børnene. Banankagen holder sig frisk og fugtig længe, og kan derfor bages dagen før, den skal bruges. Banankage er virkelig både nem og børnevenlig kage -og så smager den, som banankagen altid har smagt.
Ingredienser
Banankage
3
Æg
|
|
---|---|
170 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
100 g
Smør - smeltet og afkølet
|
|
2
Mosede bananer (ca. 1½ dl)
|
Overtræk
100 g
Smeltet mørk chokolade
|
|
---|---|
evt. 50 g
Valnødder
|
Sådan gør du
Banankage
Overtræk
I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal. Du kan tilsætte 1-2 bananer ekstra, hvis kagen gerne må smage meget af banan. Brug mørk pålægchokolade i stedet for smeltet chokolade. Læg skiverne på den varme kage – så smelter de
Kagen kan fryses uden chokolade.
Spørgsmål og svar: Spørgsmål om banankage
Hvordan ved jeg, om min banankage er færdigbagt?
Den sikreste måde at tjekke om din banankage er færdigbagt, er ved at stikke en kødnål eller tandstik i midten. Kommer den ud ren uden dej, er kagen bagt. Sidder der våd dej på, skal kagen have mere tid. Bag kagen i cirka 55 minutter ved 175 grader i en traditionel ovn på midterste rille i ovnen, men hold øje, da ovne varierer. Hvis overfladen bliver for mørk, kan du lægge bagepapir over. Hvis du bruger varmluft, skal du sænke ovntemperaturen til omkring 155-160 grader, og bagetiden bliver kortere, typisk 35-40 minutter i alt. Din banankage er færdig, når overfladen er jævnt gylden, og kanterne begynder at slippe formen. Kagen skal være hævet og føles fast i midten.
Hvordan opbevarer jeg banankage?
Hvis du kun skal gemme banankagen i et par timer, kan den stå overdækket ved stuetemperatur. Skal den opbevares op til to dage, så skal du pakke kagen ind i madpapir eller læg den i en lufttæt beholder for at bevare fugtigheden. Da kagen har chokoladeovertræk, anbefaler vi at opbevare den i køleskabet. I køleskabet kan banankagen bevarer sin friskheden i cirka fem til seks dage. Hvis du vil gemme kagen længere tid, kan du fryse den uden chokoladeovertrækket. Det bevarer smagen bedst. Tag kagen ud i god tid, så den kan tø op og nå stuetemperatur, inden du serverer den.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13320 kJ / 3184 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1386 kJ / 331 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 5,8 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 49,6 % | 40,4 g |
Fedt: | 44,6 % | 16,7 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.
