Banankage

1 time 15 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Banankage

Den gode gamle banankage opskrift, som altid er et hit. Banankagen er super nem at lave også for børnene. Banankagen holder sig frisk og fugtig længe, og kan derfor bages dagen før, den skal bruges. Banankage er virkelig både nem og børnevenlig kage -og så smager den, som banankagen altid har smagt.

Ingredienser

Banankage

3 Æg
170 g Sukker (ca. 2 dl)
2 tsk Vaniljesukker
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk Bagepulver
100 g Smør - smeltet og afkølet
2 Mosede bananer (ca. 1½ dl)

Overtræk

100 g Smeltet mørk chokolade
evt. 50 g Valnødder

Sådan gør du

Banankage

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret. Vend de mosede bananer i.
  • Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Vend banankagen ud på en bagerist og lad den køle af.

Overtræk

  • Tag kagen ud af formen og placer den, med undersiden opad, på et fad.
  • Fordel den smeltede chokolade på kagen, pynt med evt. med valnødder og server.

I stedet for banan kan du bruge 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme og ½ tsk revet citronskal. Du kan tilsætte 1-2 bananer ekstra, hvis kagen gerne må smage meget af banan. Brug mørk pålægchokolade i stedet for smeltet chokolade. Læg skiverne på den varme kage – så smelter de

Kagen kan fryses uden chokolade.

Spørgsmål og svar: Spørgsmål om banankage

Hvordan ved jeg, om min banankage er færdigbagt?

Den sikreste måde at tjekke om din banankage er færdigbagt, er ved at stikke en kødnål eller tandstik i midten. Kommer den ud ren uden dej, er kagen bagt. Sidder der våd dej på, skal kagen have mere tid. Bag kagen i cirka 55 minutter ved 175 grader i en traditionel ovn på midterste rille i ovnen, men hold øje, da ovne varierer. Hvis overfladen bliver for mørk, kan du lægge bagepapir over. Hvis du bruger varmluft, skal du sænke ovntemperaturen til omkring 155-160 grader, og bagetiden bliver kortere, typisk 35-40 minutter i alt. Din banankage er færdig, når overfladen er jævnt gylden, og kanterne begynder at slippe formen. Kagen skal være hævet og føles fast i midten.

Hvordan opbevarer jeg banankage?

Hvis du kun skal gemme banankagen i et par timer, kan den stå overdækket ved stuetemperatur. Skal den opbevares op til to dage, så skal du pakke kagen ind i madpapir eller læg den i en lufttæt beholder for at bevare fugtigheden. Da kagen har chokoladeovertræk, anbefaler vi at opbevare den i køleskabet. I køleskabet kan banankagen bevarer sin friskheden i cirka fem til seks dage. Hvis du vil gemme kagen længere tid, kan du fryse den uden chokoladeovertrækket. Det bevarer smagen bedst. Tag kagen ud i god tid, så den kan tø op og nå stuetemperatur, inden du serverer den.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13320 kJ / 3184 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1386 kJ / 331 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 5,8 % 4,7 g
Kulhydrat: 49,6 % 40,4 g
Fedt: 44,6 % 16,7 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/banankage/