Lever i krydret flødesauce

Lever i krydret flødesauce

45 min
Lever i krydret flødesauce er en klassisk opskrift, hvor fløde, kartofler og lever skaber en blid smagsoplevelse.

Sådan gør du

  • Skyl leveren, fjern evt. hinder og årestammer. Skær leveren i store terninger. Pil løgene og skær dem i terninger. Svits begge dele i smør i en stegegryde. Tilsæt krydderier, piskefløde og mælk, der er rystet sammen med mel. Lad retten koge ved svag varme ca. 15 min. Smag til og tilsæt kulør.
Tip
  • I stedet for tørrede krydderurter kan man anvende ½-1 spsk friske, hakkede krydderurteblade.
Energiindhold for hele retten:

12056 kJ / 2881 kcal

Næringsindhold pr. 100g

536 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 34,1 % 10,8 g
Fedt: 47,4 % 6,9 g

Ingredienser

500 g Lever, fx kalvelever
4 Zittauerløg
50 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Dijonsennep
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Tørret rosmarin
¼ liter Piskefløde
1 dl Mælk
1 tsk Hvedemel
Kulør
Tilbehør
1 kg Pillekartofler pyntet med
2 spsk Hakket kruspersille