Lever i krydret flødesauce

Lever i krydret flødesauce

45 min
Lever i krydret flødesauce er en klassisk opskrift, hvor fløde, kartofler og lever skaber en blid smagsoplevelse.

Sådan gør du

  • Skyl leveren, fjern evt. hinder og årestammer. Skær leveren i store terninger. Pil løgene og skær dem i terninger. Svits begge dele i smør i en stegegryde. Tilsæt krydderier, piskefløde og mælk, der er rystet sammen med mel. Lad retten koge ved svag varme ca. 15 min. Smag til og tilsæt kulør.
Tip
  • I stedet for tørrede krydderurter kan man anvende ½-1 spsk friske, hakkede krydderurteblade.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12026 kJ / 2874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

540 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,5 % 5,9 g
Kulhydrat: 34 % 10,8 g
Fedt: 47,5 % 6,9 g

Ingredienser

Lever, fx kalvelever
500 g
Zittauerløg
4
Smør
50 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Dijonsennep
2 tsk
Tørret basilikum
1 tsk
Tørret rosmarin
1 tsk
¼ liter
Mælk
1 dl
Hvedemel
1 tsk
Kulør
Tilbehør
Pillekartofler pyntet med
1 kg
Hakket kruspersille
2 spsk