Lever i krydret flødesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

Lever i krydret flødesauce er en klassisk opskrift, hvor fløde, kartofler og lever skaber en blid smagsoplevelse.

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g lever, fx kalvelever
  • 4 zittauerløg
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • ¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk hvedemel
  • kulør

Tilbehør

  • 1 kg pillekartofler pyntet med
  • 2 spsk hakket kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl leveren, fjern evt. hinder og årestammer. Skær leveren i store terninger. Pil løgene og skær dem i terninger. Svits begge dele i smør i en stegegryde. Tilsæt krydderier, piskefløde og mælk, der er rystet sammen med mel. Lad retten koge ved svag varme ca. 15 min. Smag til og tilsæt kulør.

Tip

I stedet for tørrede krydderurter kan man anvende ½-1 spsk friske, hakkede krydderurteblade.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: