Lever i krydret flødesauce

45 min
Lever i krydret flødesauce

Lever i krydret flødesauce er en klassisk opskrift, hvor fløde, kartofler og lever skaber en blid smagsoplevelse.

Ingredienser

500 g Lever, fx kalvelever
4 Løg
50 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 tsk Dijonsennep
1 tsk Tørret basilikum
1 tsk Tørret rosmarin
¼ liter Piskefløde
1 dl Mælk
1 tsk Hvedemel
Kulør

Tilbehør

1 kg Pillekartofler pyntet med
2 spsk Hakket persille

Sådan gør du

  • Skyl leveren, fjern evt. hinder og årestammer. Skær leveren i store terninger. Pil løgene og skær dem i terninger. Svits begge dele i smør i en stegegryde. Tilsæt krydderier, piskefløde og mælk, der er rystet sammen med mel. Lad retten koge ved svag varme ca. 15 min. Smag til og tilsæt kulør.

Tip

  • I stedet for tørrede krydderurter kan man anvende ½-1 spsk friske, hakkede krydderurteblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11865 kJ / 2836 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 18,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 34,6 % 10,7 g
Fedt: 46,6 % 6,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/lever-i-krydret-flodesauce/