Løg- og rødkålssalat med sprøde osteboller
45 min

Løg- og rødkålssalat med sprøde osteboller

Man kan godt blive lidt afhængig af de superlækre osteboller. Grapefrugternes let bitre og syrlige smag matcher ostebollernes fedme på bedste vis. Server salaten som en dejlig ret til frokost eller brug den som forret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Løg- og rødkålssalat med sprøde osteboller

Man kan godt blive lidt afhængig af de superlækre osteboller. Grapefrugternes let bitre og syrlige smag matcher ostebollernes fedme på bedste vis. Server salaten som en dejlig ret til frokost eller brug den som forret.

Antal portioner
  • 4 røde grapefrugter
  • 4 rødløg i tynde både (ca. 300 g)
  • 3 spsk friskpresset grapefrugtsaft
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g fintsnittet rødkål
  • 3 spsk friskpresset grapefrugtsaft
  • 2 tsk honning
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æbler i tern (ca. 250 g)

Sprøde osteboller

  • 50 g renset feldsalat

Fremgangsmåde:

Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så fileterne løsnes uden at hinderne følger med. Pres saft ud af grapefrugthinderne, så der er ca. 6 spsk saft i alt.

Vend løgene godt med grapefrugtsaft, honning og salt. Lad dem trække tildækket i mindst 15 min.

Vend rødkålen med grapefrugtsaft, honning, salt og peber. Bland rødløg, rødkål, æbletern og grapefrugtfileter.

Sprøde osteboller

Pisk æggehvider og -blommer let sammen - til det skummer. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk osteblandingen godt sammen. Varm olien i en stor, dyb gryde ved jævn til kraftig varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Form med 2 teskeer osteblandingen til 24-30 små boller. Dybsteg ca. 8 osteboller ad gangen i den varme olie, ca. 2 min. eller til de er lysebrune. Lad ostebollerne dryppe af på køkkenrulle.

Læg en bund af feldsalat på 4 tallerkener. Anret rødkålsblandingen (uden lage) på feldsalaten. Fordel 6-8 osteboller på hver tallerken og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 65 %
Print