Løg- og rødkålssalat med sprøde osteboller

Løg- og rødkålssalat med sprøde osteboller

45 min
Man kan godt blive lidt afhængig af de superlækre osteboller. Grapefrugternes let bitre og syrlige smag matcher ostebollernes fedme på bedste vis. Server salaten som en dejlig ret til frokost eller brug den som forret.
https://www.arla.dk/opskrifter/log--og-rodkalssalat-med-sprode-osteboller/

Sådan gør du

  • Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så fileterne løsnes uden at hinderne følger med. Pres saft ud af grapefrugthinderne, så der er ca. 6 spsk saft i alt.
  • Vend løgene godt med grapefrugtsaft, honning og salt. Lad dem trække tildækket i mindst 15 min.
  • Vend rødkålen med grapefrugtsaft, honning, salt og peber. Bland rødløg, rødkål, æbletern og grapefrugtfileter.
Sprøde osteboller
  • Pisk æggehvider og -blommer let sammen - til det skummer. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk osteblandingen godt sammen. Varm olien i en stor, dyb gryde ved jævn til kraftig varme. Kom en bid franskbrød i olien. Bliver brødet gyldent, har olien den rigtige temperatur. Form med 2 teskeer osteblandingen til 24-30 små boller. Dybsteg ca. 8 osteboller ad gangen i den varme olie, ca. 2 min. eller til de er lysebrune. Lad ostebollerne dryppe af på køkkenrulle.
  • Læg en bund af feldsalat på 4 tallerkener. Anret rødkålsblandingen (uden lage) på feldsalaten. Fordel 6-8 osteboller på hver tallerken og server straks.
Energiindhold for hele retten:

14109 kJ / 3372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 10,1 % 2,7 g
Kulhydrat: 31,7 % 8,5 g
Fedt: 58,2 % 7,1 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

4 Røde grapefrugter
4 Rødløg i tynde både (ca. 300 g)
3 spsk Friskpresset grapefrugtsaft
1 spsk Honning
1 tsk Groft salt
300 g Fintsnittet rødkål
3 spsk Friskpresset grapefrugtsaft
2 tsk Honning
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Æbler i tern (ca. 250 g)
Sprøde osteboller
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
4 spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ liter Neutral olie, fx rapsolie
50 g Renset feldsalat