Lun blomkålssalat med granatæbledressing

Lun blomkålssalat med granatæbledressing

45 min
Enkel og fyldig salat med perlespelt og blomkål. Kan spises som selvstændig ret eller som tilbehør med fx brød og/eller kød.

Sådan gør du

  • Skyl perlespelten godt og kom den i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i 10 min. Tilsæt blomkål, læg låg på og kog i yderligere ca. 5 min. Hæld evt. overskydende vand fra. Rør olivenolie i spelt-blomkålsblandingen.
Granatæbledressing
  • Bland fraiche sammen med granatæblekerner og salt. Smag dressingen til og stil den tildækket på køl til servering.
  • Lad en pande blive varm. Tilsæt græskarkerner og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Lad græskarkernerne køle af. Bræk salatosten i mindre stykker og vend den sammen med rødløg, rucola og græskarkerner. Vend osteblandingen sammen med spelt-blomkålsblandingen og anret den på et fad. Drys granatæblekerner over salaten og server den med granatæbledressingen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7086 kJ / 1694 kcal

Næringsindhold pr. 100g

429 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 16,7 % 4,2 g
Kulhydrat: 38,5 % 9,7 g
Fedt: 44,8 % 5,2 g
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Perlespelt (ca. 2 dl)
160 g
Vand
4 dl
Groft salt
½ tsk
Renset blomkål i små buketter
500 g
Olivenolie
2 spsk
Granatæbledressing
Fraiche
2 dl
Granatæblekerner
1 dl
Groft salt
¼ tsk
Græskarkerner
50 g
Salatost
100 g
Stort rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
1
Renset rucolasalat
½ liter
Granatæblekerner
½ dl