Lun blomkålssalat med granatæbledressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Enkel og mættende salat med perlespelt og blomkål. Kan spises som selvstændig ret eller som tilbehør med fx brød og/eller kød.

Ingredienser

Antal portioner
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g renset blomkål i små buketter
  • 2 spsk olivenolie

Granatæbledressing

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i 10 min. Tilsæt blomkål, læg låg på og kog i yderligere ca. 5 min. Hæld evt. overskydende vand fra. Rør olivenolie i spelt-blomkålsblandingen.

Granatæbledressing

Bland fraiche sammen med granatæblekerner og salt. Smag dressingen til og stil den tildækket på køl til servering.

Lad en pande blive varm. Tilsæt græskarkerner og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Lad græskarkernerne køle af. Bræk salatosten i mindre stykker og vend den sammen med rødløg, rucola og græskarkerner. Vend osteblandingen sammen med spelt-blomkålsblandingen og anret den på et fad. Drys granatæblekerner over salaten og server den med granatæbledressingen.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 45 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: