Lun græsk kartoffelsalat
&format=webp)
Den lune græske kartoffelsalat består af de klassiske græske ingredienser som oliven, løg og salatost. Kartoflerne giver salaten fylde og mætter godt. Den græske kartoffelsalat kan sagtens tilberedes med kolde nye kartofler - men det giver lidt ekstra smag og kontrast, når kartoflerne er lune.
Ingredienser
Græsk kartoffelsalat
100 g
Salatost
|
|
---|---|
750 g
Lune kogte små nye kartofler i halve
|
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1
Løg i tynde ringe (ca. 75 g)
|
|
½ dl
Sorte oliven
|
|
½ dl
Hakket persille
|
Sådan gør du
Græsk kartoffelsalat
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Den græske kartoffelsalat kan sagtens spises kold - men det giver lidt ekstra lækkerhed, når salaten er lun. Salaten kan suppleres med soltørrede tomater.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4103 kJ / 981 kcal
Næringsindhold pr. 100g
406 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 9,8 % | 2,3 g |
Fedt: | 47,4 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 42,8 % | 10,2 g |
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.
