Lun kulørt kartoffelsalat med kylling

Bedømmelse

(4 vurderinger)

30 min

Hvide asparges er en stor delikatesse. Nyd dem på alle måder, når de har sæson. Her bliver de serveret i en let men mættende salat med kartofler, gulerødder, spinatblade og stegt kylling - med en hjemmelavet remouladedip.

Ingredienser

Antal portioner

Remouladedip

  • 200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4%
  • 2 spsk piccalilly - finthakkede, syltede pickles
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • ¾ kg skrubbede små nye kartofler
  • 6 flækkede gulerødder - gerne med top (ca. 250 g)
  • 250 g skrællede hvide asparges i mundrette stykker
  • 25 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g rensede babyspinatblade

Tilbehør

  • 200 g ristet groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Remouladedip

Kom hytteost i en blender eller hurtighakker. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til hytteosten er glat. Tilsæt piccalilly og salt. Smag til. Stil remouladen tildækket i køleskabet til serveringen. .

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Tilsæt gulerødder og asparges, bring attter vandet i kog og kog i yderligere ca. 5 min. Hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem dampe tørre.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Del kyllingeinderfileterne på langs og steg dem ca. 4 min. ved kraftig varm - vend af og til. Drys med salt og peber.

Vend de varme grøntsager sammen med den stegte kylling og anret det på et fad på en bund af spinatblade. Server med remouladedip og ristet flute.

Tip

I kan evt. gnide det ristede flute let med hvidløg.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 15 %

Kilde: