Lun ostesandwich og syltet hvidkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Hvidkålen kan minde lidt om coleslaw, bare uden mayonnaisen. Den er sprød og nem at tygge og spiller godt sammen med de lune ostebrød.

Ingredienser

Antal portioner

Syltet hvidkål

  • 4 spsk æbleeddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g fintsnittet hvidkål eller spidskål
  • 2 rødløg i halve, tynde ringe (ca. 200 g)
  • 3 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 150 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Syltet hvidkål

Rør eddike, sukker og salt godt sammen i en stor skål. Vend hvidkål, løg og bladselleri godt rundt i eddikelagen. Lad kålen trække på køkkenbordet i mindst 10 min. Smag til og anret den syltede hvidkål i 4 skåle.

Del brødskiverne i halve og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel osten på brødskiverne og gratiner dem øverst i ovnen. Anret kødet på de gratinerede ostebrød og drys med forårsløg og chili. Server de lune ostesandwich sammen med den syltede hvidkål.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: