Lune cognacjordbær med myntefløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Jordbær med fløde....det ved vi klæder hinanden godt. Her i en ny version med både cognac, mynte og pistacienødder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Myntefløde

  • 25 g smør
  • 475 g rensede jordbær
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • ¾ dl cognac
  • 25 g grofthakkede saltede pistacienøddekerner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Myntefløde

Pisk fløde, mynte og flormelis til et let skum. Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg jordbærrene i ca. 1 min. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog jordbærrene ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør forsigtigt af og til. Tilsæt cognac og smag til.

Rør forsigtigt flødeskummet op og smag til. Fordel de stegte jordbær med den lune suppe i 4 små dybe tallerkener. Fordel lidt myntefløde og pistacienøddekernerne på de lune cognacjordbær og lidt flødeskum på tallerkenerne. Server resten af flødeskummet til.

Tip

Cognac kan erstattes af rom eller anden spiritus.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 8 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag