Lune cognacjordbær med myntefløde

Bedømmelse

(10 vurderinger)

30 min

Jordbær med fløde....det ved vi klæder hinanden godt. Her i en ny version med både cognac, mynte og pistacienødder.

Ingredienser

Antal portioner

Myntefløde

  • 25 g smør
  • 475 g rensede jordbær
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • ¾ dl cognac
  • 25 g grofthakkede saltede pistacienøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Myntefløde

Pisk fløde, mynte og flormelis til et let skum. Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg jordbærrene i ca. 1 min. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog jordbærrene ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør forsigtigt af og til. Tilsæt cognac og smag til.

Rør forsigtigt flødeskummet op og smag til. Fordel de stegte jordbær med den lune suppe i 4 små dybe tallerkener. Fordel lidt myntefløde og pistacienøddekernerne på de lune cognacjordbær og lidt flødeskum på tallerkenerne. Server resten af flødeskummet til.

Tip

Cognac kan erstattes af rom eller anden spiritus.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 8 %

Print

Kilde: