Lune cognacjordbær med myntefløde

Lune cognacjordbær med myntefløde

30 min
Jordbær med fløde....det ved vi klæder hinanden godt. Her i en ny version med både cognac, mynte og pistacienødder.

Sådan gør du

Myntefløde
  • Pisk fløde, mynte og flormelis til et let skum. Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg jordbærrene i ca. 1 min. Drys sukkeret over og tilsæt citronsaft. Kog jordbærrene ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør forsigtigt af og til. Tilsæt cognac og smag til.
  • Rør forsigtigt flødeskummet op og smag til. Fordel de stegte jordbær med den lune suppe i 4 små dybe tallerkener. Fordel lidt myntefløde og pistacienøddekernerne på de lune cognacjordbær og lidt flødeskum på tallerkenerne. Server resten af flødeskummet til.
Tip
  • Cognac kan erstattes af rom eller anden spiritus.
Energiindhold for hele retten:

8724 kJ / 2085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

811 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 2,7 % 1,3 g
Kulhydrat: 34,8 % 16,6 g
Fedt: 54,2 % 11,9 g
Alkohol: 8,3 % 1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Myntefløde
¼ liter Piskefløde
2 spsk Finthakkede mynteblade
2 spsk Flormelis
25 g Smør
475 g Rensede jordbær
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
1 dl Friskpresset citronsaft
¾ dl Cognac
25 g Grofthakkede saltede pistacienøddekerner