Lynstegt laks med ostemayo

1 time 5 min
Lynstegt laks med ostemayo

En indbydende og lækker forret med lynstegt laks og en cremet mayo lavet på piskefløde og cheddar.

Ingredienser

Lynstegt laks - dagen før

400 g Renset lakseloin
1 spsk Groft salt
1 spsk Sukker
½ tsk Cayennepeber

Ostemayo

½ dl Piskefløde
50 g Fintrevet lagret havartiost
1 Æggeblomme
1 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
½ dl Neutral olie, fx rapsolie
2 Hjertesalat
6 Ansjosfileter
20 g Fintrevet lagret havartiost
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber

Pynt

Kørvel- og dildkviste

Sådan gør du

Lynstegt laks - dagen før

  • Del laksen i to lange stykker. Bland salt, sukker og cayennepeber og fordel blandingen på laksestykkerne. Kom dem i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.

Ostemayo

  • Bring fløden i kog. Tilsæt ost og lad den smelte ved jævn varme. Kom osteblandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet ca. 1 time.
  • Pisk osteblandingen sammen med æggeblomme, citronsaft og salt. Tilsæt olien i en tynd stråle under piskning. Smag til og stil ostemayoen tildækket i køleskabet.

Lynstegt laks

  • Tør krydderierne af laksestykkerne og dup dem tørre . Lad en pande blive godt varm ved kraftig varme. Lynsteg laksen ca. 30 sek. på hver side og lad den køle af. Skær laksen i tynde skiver.
  • Skær bunden af de 2 salathoveder. Skyl og tør bladene godt. Del ansjosfileterne i halve.
  • Anret laksen og salaten på 6 tallerkner. Kom 2 halve ansjosfileter og lidt ostemayo på hver tallerken og riv osten over anretningen. Drys med citronskal og peber og pynt med dild og kørvel. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13970 kJ / 3339 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1397 kJ / 334 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 17 % 14 g
Kulhydrat: 22,9 % 18,8 g
Fedt: 60,1 % 22,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/lynstegt-laks-med-ostemayo/