Lynstegt laks med ostemayo

Lynstegt laks med ostemayo

60+ min
En indbydende og lækker forret med lynstegt laks og en cremet mayo lavet på piskefløde og cheddar.

Sådan gør du

Lynstegt laks - dagen før
  • Del laksen i to lange stykker. Bland salt, sukker og cayennepeber og fordel blandingen på laksestykkerne. Kom dem i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
Ostemayo
  • Bring fløden i kog. Tilsæt ost og lad den smelte ved jævn varme. Kom osteblandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet ca. 1 time.
  • Pisk osteblandingen sammen med æggeblomme, citronsaft og salt. Tilsæt olien i en tynd stråle under piskning. Smag til og stil ostemayoen tildækket i køleskabet.
Lynstegt laks
  • Tør krydderierne af laksestykkerne og dup dem tørre . Lad en pande blive godt varm ved kraftig varme. Lynsteg laksen ca. 30 sek. på hver side og lad den køle af. Skær laksen i tynde skiver.
  • Skær bunden af de 2 salathoveder. Skyl og tør bladene godt. Del ansjosfileterne i halve.
  • Anret laksen og salaten på 6 tallerkner. Kom 2 halve ansjosfileter og lidt ostemayo på hver tallerken og riv osten over anretningen. Drys med citronskal og peber og pynt med dild og kørvel. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14007 kJ / 3348 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1401 kJ / 335 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 17 % 14 g
Kulhydrat: 22,8 % 18,8 g
Fedt: 60,2 % 22,8 g

Ingredienser

Lynstegt laks - dagen før
Renset lakseloin
400 g
Groft salt
1 spsk
Sukker
1 spsk
Cayennepeber
½ tsk
Ostemayo
Piskefløde
½ dl
Fintrevet lagret havartiost
50 g
Æggeblomme
1
Friskpresset citronsaft
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Neutral olie, fx rapsolie
½ dl
Hjertesalat
2
Ansjosfileter
6
Fintrevet lagret havartiost
20 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Friske dildkviste
Friske kørvelkviste