Lyssej med champignonsauce

Lyssej med champignonsauce

45 min
En dejlig måde at spise fisk på! Lyssej i oven med fløde, masser af svampe, dild og ost. Server retten med aspargeskartofler.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 15 min. ved 225°.

  • Rens, skyl og tør fisken. Del den i 4 lige store stykker. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits fiskestykkerne ca. 1 min. på hver side og læg dem i et ovnfast fad. Svits champignoner og løg i panden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 7 min. Tilsæt vermouth, fløde, salt og peber og lad saucen koge ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Vend dild i og smag til. Fordel champignonsaucen hen over fisken og drys med ost. Gratiner retten midt i ovnen.
Energiindhold for hele retten:

9738 kJ / 2327 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 27,7 % 6,7 g
Kulhydrat: 36,9 % 8,9 g
Fedt: 34,2 % 3,8 g
Alkohol: 1,2 %
Mere inspiration

Prøv en pasta med svampe og squash - hurtigt og lækkert.

Ingredienser

500 g Lyssejfilet
20 g Smør
450 g Champignoner i halve
2 Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
1 dl Tør vermouth fx Noilly Prat
1 dl Piskefløde
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Hakket frisk dild
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
1 kg Pillede, kogte aspargeskartofler