Mac and cheese
45 min
&format=webp)
Mac and cheese, mac 'n cheese, macaroni and cheese - kært barn har mange navne. Mac and cheese er en enkelt ret, hvor pasta, ost og ostesauce smelter sammen i en nem ovnret. Her serverer vi marineret bønnesalat med 2 slags bønner til den lune Mac and cheese.

Ingredienser
4 personer
Pasta
3 liter Vand | |
---|---|
1 spsk Groft salt | |
350 g Tørret pasta, fx suppehorn | |
2 Hakkede løg (ca. 150 g) |
Mornaysauce
25 g Smør | |
---|---|
2 spsk Hvedemel | |
6 dl Mælk | |
100 g Revet cheddar- og maasdammerost | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber |
75 g Revet cheddar- og maasdammerost |
---|
Marinerede bønner
450 g Frossen bønne-mix | |
---|---|
1½ liter Vand | |
1½ tsk Groft salt | |
½ spsk Hvidvinseddike | |
½ spsk Dijonsennep | |
½ spsk Vand | |
1 Lille knust fed hvidløg | |
½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
1 dl Grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille |
Sådan gør du
Pasta
Mornaysauce
Marinerede bønner
Bedømmelse
Du kan blande de 75 g ost på toppen med 1 dl pankorasp. Den hjemmelavde mornaysauce kan du erstatte med ½ liter Arla Karolines Køkken® Let Mornaysauce som du rører op med 2 dl mælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11354 kJ / 2714 kcal
Næringsindhold pr. 100g
299 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 19,2 % | 3,4 g |
Kulhydrat: | 51,8 % | 9,1 g |
Fedt: | 29 % | 2,3 g |
Relateret video
Sådan koger du pasta
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.