Mac and cheese
                                
                                     45 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Mac and cheese, mac 'n cheese, macaroni and cheese - kært barn har mange navne. Mac and cheese er en enkelt ret, hvor pasta, ost og ostesauce smelter sammen i en nem ovnret. Her serverer vi marineret bønnesalat med 2 slags bønner til den lune Mac and cheese.
Ingredienser
Pasta
| 
                                            
                                                    3 liter
                                                Vand
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    350 g
                                                Tørret pasta, fx suppehorn
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Hakkede løg (ca. 150 g)
                                            
                                     | 
Mornaysauce
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    2 spsk
                                                Hvedemel
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    6 dl
                                                Mælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    100 g
                                                Revet cheddar- og maasdammerost
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Revet cheddar- og maasdammerost
                                            
                                     | 
|---|
Marinerede bønner
| 
                                            
                                                    450 g
                                                Frossen bønne-mix
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1½ liter
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Hvidvinseddike
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Dijonsennep
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ spsk
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1
                                                Lille knust fed hvidløg
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Grofthakkede krydderurter, fx bredbladet persille
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Pasta
Mornaysauce
Marinerede bønner
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan blande de 75 g ost på toppen med 1 dl pankorasp. Den hjemmelavde mornaysauce kan du erstatte med ½ liter Arla Karolines Køkken® Let Mornaysauce som du rører op med 2 dl mælk.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
298 kJ / 71 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g | 
| Protein: | 3,4 g | 
| Fedt: | 2,3 g | 
| Kulhydrat: | 9,1 g | 
            Relateret video
            Sådan koger du pasta
            
    Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    