Madbrød med ost
2 timer
Fryseegnet
•
Madbrød med cheddarost - et sprødt, farverigt og smagfuldt madbrød! Brødet er bagt med krydderiblandingen dukkah, som du kan købe færdig eller riste selv. Krydderierne smager skønt sammen med den fede og salte cheddar og derudover kommer der sødme fra bagte grøntsager. Madbrødet kan spises, som det er - eller serveres som tilbehør til en suppe eller en anden lun ret.
Ingredienser
Dej
3 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
100 g
Hvid hvedemel
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
|
20 g
Blødt smør
|
Fyld
2 spsk
Dukkah
|
|
---|---|
50 g
Babyspinatblade
|
|
1
Rød peberfrugt i strimler
|
|
175 g
Revet cheddarost
|
1
Sammenpisket æg til pensling
|
|
---|---|
½ tsk
Dukkah til at drysse ovenpå
|
Sådan gør du
Dej
Fyld
Lav din egen dukkah - det er super enkelt og måske har du alledere mange af ingredienserne i din krydderiskuffe?
Du kan også rulle din dej ud til små horn, skære snegle eller lave brud, hvis du ikke vil bage et helt brød. Vær opmærksom på kortere bagetid.
Madbrødet kan fryses. Det optøede brød lunes 5-8 min ved 225° - traditionel ovn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10294 kJ / 2460 kcal
Næringsindhold pr. 100g
849 kJ / 203 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 16,1 % | 8 g |
Kulhydrat: | 48,4 % | 24,2 g |
Fedt: | 35,5 % | 8,1 g |