Madbrød med ost

2 timer
Fryseegnet
Madbrød med ost

Madbrød med cheddarost - et sprødt, farverigt og smagfuldt madbrød! Brødet er bagt med krydderiblandingen dukkah, som du kan købe færdig eller riste selv. Krydderierne smager skønt sammen med den fede og salte cheddar og derudover kommer der sødme fra bagte grøntsager. Madbrødet kan spises, som det er - eller serveres som tilbehør til en suppe eller en anden lun ret.

Ingredienser

Dej

3 dl Koldt vand
25 g Gær
1 spsk Sukker
100 g Hvid hvedemel
1½ tsk Groft salt
300 g Hvedemel (ca. 7 dl)
20 g Blødt smør

Fyld

2 spsk Dukkah
50 g Babyspinatblade
1 Rød peberfrugt i strimler
175 g Revet cheddarost
1 Sammenpisket æg til pensling
½ tsk Dukkah til at drysse ovenpå

Sådan gør du

Dej

  • Smuldr gæren.
  • Tilsæt vand, salt, smør og mel og ælt dejen til den er smidig.
  • Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time.

Fyld

  • Rul dejen ud til en rektangel (ca. 20 x 35 cm) på et meldrysset bord og drys dukkah over.
  • Fordel spinat, peberfrugt og ost på dejen og rul den sammen fra den længste side.
  • Form rullen til en krans og læg den med samlingen nedad på en plade med bagepapir.
  • Pensl med æg og drys med dukkah.
  • Lad brødet efterhæve ca. ½ time.
  • Bag brødet midt i ovnen i ca. ½ time - 200° traditionel ovn og lad det afkøle på en bagerist.

Lav din egen dukkah - det er super enkelt og måske har du alledere mange af ingredienserne i din krydderiskuffe?

Du kan også rulle din dej ud til små horn, skære snegle eller lave brud, hvis du ikke vil bage et helt brød. Vær opmærksom på kortere bagetid.

Madbrødet kan fryses. Det optøede brød lunes 5-8 min ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10294 kJ / 2460 kcal

Næringsindhold pr. 100g

849 kJ / 203 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,1 % 8 g
Kulhydrat: 48,4 % 24,2 g
Fedt: 35,5 % 8,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/madbrod-med-ost/