
Madbrød med skinke, spinat og hvidskimmelost
60+ min
Virkelig lækkert madbrød med masser af smag. Perfekt som snack til et glas vin, som natmad eller til picnickurven.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl vand - lillefingervarmt
- 1½ tsk groft salt
- 25 g blødt smør
- 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
- ½ liter babyspinatblade
- 125 g lufttørret skinke
-
150 g Castello® Mild Blue
Sådan gør du
Sådan gør du
Smuldr gæren. Tilsæt vand, salt, smør og mel og ælt dejen til den er smidig. Lad den hævet tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time. Skyl imens spinaten og skær skinke og ost i mindre stykker.
Rul dejen ud til en rektangel (ca. 20 x 35 cm) på et meldrysset bord. Drys spinat, skinke og ost over dejen og rul den sammen. Form rullen til en krans og læg den med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad brødet efterhæve ca. ½ time. Bag brødet midt i ovnen og lad det afkøle på en bagerist.
Bagetid
Ca. ½ time - traditionel ovn.
Tips
Kan fryses. Det optøede brød lunes 5-8 min ved 225° - traditionel ovn.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 10400 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 17,2 g
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 35 %