Madspildsbolle
&format=webp)
Her får du opskriften på de nemmeste og skønneste madspildboller, hvor du samtidig kan få ryddet op i køleskab og skuffer. Dejen til madspildsbollerne er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du de boller, du skal bruge på bagepladen med en ske. Genial opskrift, hvis du vil have friskbagte sprøde boller flere dage i træk – dejen kan gemmes og bages over flere dage. Ingredienserne kan du skifte ud, så brug blot den type, mejeri der er ved at løbe på dato i køleskabet, de grøntsager eller frugter, der er ved at blive kedelige i grøntsagsskuffen og de kerner, du har på hylderne.
Ingredienser
3 dl
Kærnemælk, A38, yoghurt, ymer eller tilsvarende
|
|
---|---|
5 dl
Koldt vand
|
|
10 g
Gær
|
|
100 g
Frisk frugt og/eller grønt (fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
|
|
175 g
Havregryn
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
650 g
Hvedemel
|
2 dl
Blandede kerner, fx solsikkekerner, græskarkerner, sesam, chia, birkes eller lignende
|
---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Når dejskålen er tom, så laver du blot en ny portion dej i skålen. Du skal endelig ikke gøre skålen ren. Dejen, der er tilbage på kanterne virker som surdej, så det næste hold boller bliver kun endnu bedre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15187 kJ / 3630 kcal
Næringsindhold pr. 100g
824 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 11,6 % | 5,6 g |
Fedt: | 20 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 68,4 % | 33,2 g |
Se, hvordan du nemt laver skønne boller af rester af mejeriprodukter, frugt, grønt, gryn og kerner.
