Majsgryde

30 min
Majsgryde

Vegetarisk med texmex-følelse. Salt, sødt og sprødt. Næsten som at være i Mexico - hvis man ikke lige nåede flyet!

Ingredienser

1 spsk Rapsolie
600 g Majs
2 Små knuste fed hvidløg
2 dåser Cherrytomater (ca. 800 g)
1 spsk Koncentreret grøntsagsfond
1 tsk Sambal oelek
200 g Salatost

Tilbehør

250 g Sort quinoa - koges (ca. dl)
75 g Majschips - lunes evt. i ovn eller microovn
100 g Skyllet grøn salat (ca. g)

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en gryde ved kraftig varme men uden at den bruner. Svits majs og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt tomater, fond og sambal oelek. Lad retten koge ved jævn varme i ca. 4 min. Smag til og kom majsgryden i en skål.
  • Del osten i mindre stykker og drys den over majsgryden. Server med kogt quinoa, majschips og grøn salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7783 kJ / 1860 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 14,2 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,1 % 10,2 g
Fedt: 39,7 % 4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/majsgryde/