Majsgryde

30 min
Majsgryde

Vegetarisk med texmex-følelse. Salt, sødt og sprødt. Næsten som at være i Mexico - hvis man ikke lige nåede flyet!

Ingredienser

1 spsk Rapsolie
600 g Majs
2 Små knuste fed hvidløg
2 dåser Cherrytomater (ca. 800 g)
1 spsk Koncentreret grøntsagsfond
1 tsk Sambal oelek
200 g Salatost

Tilbehør

250 g Sort quinoa - koges (ca. dl)
75 g Majschips - lunes evt. i ovn eller microovn
100 g Skyllet grøn salat (ca. g)

Sådan gør du

  • Lad olien blive varm i en gryde ved kraftig varme men uden at den bruner. Svits majs og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt tomater, fond og sambal oelek. Lad retten koge ved jævn varme i ca. 4 min. Smag til og kom majsgryden i en skål.
  • Del osten i mindre stykker og drys den over majsgryden. Server med kogt quinoa, majschips og grøn salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7783 kJ / 1860 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 14,2 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,1 % 10,2 g
Fedt: 39,7 % 4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/majsgryde/