Majspandekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Majspandekager smager lækkert og er gode som forret. Glæd dig til at smage panderkagerne med velsmagende fyld af cherrytomater, icebergsalat og spegeskinke!

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Dej

  • 80 g majsmel (ca. 1½ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 50 g smeltet, afkølet smør
  • 1½ dl majskerner fra dåse

Fyld

  • 10 cherrytomater i halve
  • 2 dl icebergsalat i strimler
  • 5 skiver spegeskinke i tern

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Sæt 3 kaffefiltre, adskilte i en sigte over en skål. Fordel tykmælken i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 2 timer. Rør den afdryppede tykmælk med hvidløg, basilikum, salt og peber og lad den stå koldt i ca. ½ time. Rør dressingen op og smag den til.

Dej

Bland majsmel, hvedemel og salt sammen og pisk æg og mælk i lidt efter lidt. Tilsæt smør og majskerner. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca. 1 time. Bag pandekagerne i en teflonpande (ca. 14 cm i diameter) og hold dem varme.

Ved serveringen

Fordel fyldet på pandekagerne og hæld lidt dressing på. Fold pandekagerne sammen til "halvmåner" og server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Tip

Spegeskinke kan erstattes af andet røget kød.

Tips

Pandekager uden fyld kan fryses.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: