Maltbrød med kefir og rug
2 timer 15 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Maltbrød - eller kefirbrød - fuld af smag og med mørke undertoner af malt. Super nemt at lave - men det smager som om du har brugt en hel weekend på det!
Ingredienser
½ liter
Vand - lillefingervarmt
|
|
---|---|
2 dl
Kefir
|
|
25 g
Gær
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Mørk sirup
|
|
2 spsk
Maltmel
|
|
150 g
Rugmel (ca. 2½ dl)
|
|
650 g
Hvedemel
|
Sådan gør du
Maltbrød med kefir og rug
Sæt gærmængden ned til 10 g og lad dejen koldhæve i køleskabet natten over.
Brug 3 spsk. mørk maltsirup i stedet for sirup og maltmel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12660 kJ / 3026 kcal
Næringsindhold pr. 100g
792 kJ / 189 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 10,6 % | 5 g |
Kulhydrat: | 83,2 % | 38,7 g |
Fedt: | 6,2 % | 1,3 g |