Maltbrød med kefir og rug

Maltbrød med kefir og rug

60+ min
Fryseegnet
Maltbrød - eller kefirbrød - fuld af smag og med mørke undertoner af malt. Super nemt at lave - men det smager som om du har brugt en hel weekend på det!

Sådan gør du

  • Rør vand, kefir og gær sammen i en stor røreskål. Tilsæt salt, sirup, malt og mel - hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen i ca. 5 min til den er blank og elastisk - fx i en røremaskine. Dejen skal være fugtig. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time. Hæld forsigtigt dejen ud på et bord drysset med rigeligt hvedemel - uden at slå luften ud af dejen. Del dejen i to lige store stykker med en spartel. Fold siderne op på dejen med en spartel, så dejen 'spændes op' på undersiden. Vend dejklumpen om, så undersiden med mel vender op. Gentag med det andet brød. Lad brødene efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Drys evt. med lidt mere hvedemel. Bag brødet nederst i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn. Derefter ca. ½ time ved indstilling på 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lækkert grovbrød - til mad - og ostemad ....

Grovbrød
60+ min
Grovbrød
(17)
Velbekomme!
Tips

Sæt gærmængden ned til 10 g og lad dejen koldhæve i køleskabet natten over.

Tips

Brug 3 spsk. mørk maltsirup i stedet for sirup og maltmel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12586 kJ / 3008 kcal

Næringsindhold pr. 100g

788 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 10,7 % 5 g
Kulhydrat: 83,3 % 38,6 g
Fedt: 6 % 1,3 g

Ingredienser

Vand - lillefingervarmt
½ liter
2 dl
Gær
25 g
Groft salt
1 spsk
Mørk sirup
2 spsk
Maltmel
2 spsk
Rugmel (ca. 2½ dl)
150 g
Hvedemel
650 g