Denne marengskrans er en smuk og lækker dessert. Marengskransen kan du lave i god tid - så skal den bare pyntes med sorbet, flødeskum og friske hindbær lige inden serveringen.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 2 timer 100° - traditionel ovn.
Marengskrans
Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej.
Sigt flormelis i og vend forsigtigt i blandingen.
Vend hindbærmos og frysetørrede hindbær heri.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
Læg bagepapir på en bageplade og sæt en lille tallerken (8-10 cm i diameter) midt på bagepladen.
Sæt toppe af marengs i en tæt krans rundt om tallerkenen - uden at marengsmassen rører den. Lav små toppe af marengsmassen på bagepladen ved siden af kransen.
Fjern tallerkenen og bag marengskrans og -toppe. Lad dem stå i ovnen på eftervarme, indtil ovnen er kold.
Ved serveringen
Placer den afkølede marengskrans på et serveringsfad. Lad den evt. blive på bagepapiret, da den kan være lidt svær at fjerne. Knus de frysetørrede hindbær over kransen. Fordel hindbærsorbet, flødeskum og hindbær herpå. Pynt med marengstoppene og server.