Marinerede oksebøffer
60+ min

Marinerede oksebøffer

Med marinerede oksebøffer går du ikke galt i byen. Bøffen af oksefilet er marineret i rødvin og bliver serveret med lækkert kryddersmør.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marinerede oksebøffer

Med marinerede oksebøffer går du ikke galt i byen. Bøffen af oksefilet er marineret i rødvin og bliver serveret med lækkert kryddersmør.

Antal portioner

Rødvinsmarinade

  • 2 dl rødvin
  • 2 grofthakkede skalotteløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 hakket fed hvidløg
  • 4 skiver oksefileter (a 175 g)

Kryddersmør

  • 4 spsk marinade fra bøfferne
  • 1 skalotteløg i tern
  • 100 g blødt smør
  • ½ tsk hakkede friske timianblade
  • ¼ g groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

Fremgangsmåde:

Rødvinsmarinade

Bland rødvinen med de øvrige ingredienser. Læg bøfferne på et fladt fad og hæld marinaden over. Lad bøfferne stå tildækket og koldt i ca. 1 døgn. Vend dem af og til.

Kryddersmør

Si marinaden fra bøfferne. Kog løg i ca. 1 min. i 4 spsk rødvinsmarinade. Afkøl blandingen og rør den sammen med smør, timian og krydderier. Stil kryddersmørret koldt.

Salat

Skrub kartoflerne grundigt og kog dem i grøntsagsbouillon, til de er møre. Skær dem i skiver og anret dem sammen med squash i striber på et fladt fad. Smag fraiche til med salt og peber og læg det i en stribe over grøntsagerne.

Tør bøfferne i køkkenrulle og grill dem ca. 4 min. på hver side. Server bøfferne med kryddersmør og salat.

Tip

Bøfferne kan også steges i smør på en pande, ca. 4 min. på hver side.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 52 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Til disse bøffer vil en en god chianti classico være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf