Marinerede rødbeder
1 time 5 min
•
&format=webp)
Marinedere rødbeder danne grundlag for denne dejlige rødbedesalat, der kan serveres enten lun eller kold. De marinerede rødbeder smager dejligt som de er - og er skønt og farvestrålende tilbehør til både lam, frikadeller eller grillmad.
Ingredienser
Rødbeder
10
Små, skrubbede rødbeder (ca. 1⅕ kg)
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Marinade
1 spsk
Akaciehonning
|
|
---|---|
2 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 tsk
Fint salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
Pynt
Bredbladet persille
|
---|
Hertil
500 g
Grillstegt kød, fx skinkeschnitzler
|
|
---|---|
240 g
Groft brød
|
Sådan gør du
Rødbeder
Marinade
Ved serveringen
Skal det gå stærkt kan du skrælle de rå rødbeder og skære dem i tynde både. Kom rødbederne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra rødbederne og damp dem tørre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12890 kJ / 3081 kcal
Næringsindhold pr. 100g
365 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 22,9 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 42,9 % | 9,2 g |
Fedt: | 34,2 % | 3,4 g |
