Andebryst med sprød kålsalat

45 min
Andebryst med sprød kålsalat

Her får du en skøn og smagfuld opskrift på stegt andebryst med sprød kålsalat. Det er en nem og hurtig ret du kan tilberede på under en time og spise i hverdagen i efteråret eller julemåneden. Kålsalaten er god til stegt andebryst fordi den er saftig og syrlig. Når du steger palmekålen i det overskydende fedt fra andebrysterne er det med til at binde smagene sammen. Vil du gerne bruge andre slags kål, så kan du også det - fx hvidkål, savoy eller spidskål. Du kan selv styre, om andebrystet skal være rosa eller gennemstegt. Få tips til stegetid og tilberedning af andebryst på pande her i opskriften.

Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

2 Andebryster med skind
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sprød kålsalat

100 g Finthakket grønkål
2 stilke Bladselleri i tynde skiver
2 Pærer i tynde skiver
½ Appelsin, saften heraf
2 tsk Dijonsennep
2 tsk Flydende honning
150 g Strimlede palmekålsblade
Flagesalt
30 g Græskarkerner, gerne ristede (ca. g)

Yoghurtdressing

2 dl Yoghurt 10%
1½ tsk Flydende honning
1 tsk Æbleeddike
¼ Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rids skindet på andebrysterne og drys med salt og peber.
  • Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min. eller til fedtet er i gang med at smelte.
  • Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min.
  • Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver ved serveringen.

Sprød kålsalat

  • Bland imens grønkål, bladselleri og pære i en skål.
  • Rør en dressing af appelsinsaft, sennep, og honning.
  • Kassér halvdelen af fedtet fra stegning af andebrysterne ud og steg palmekålen på panden i det resterende fedt.
  • Kom palmekål og dressing i skålen og vend det hele godt rundt. Smag til med flagesalt. Lad gerne salaten trække i ca. 10 min.
  • Top med græskarkerner - rist dem evt. nogle minutter på en tør pande.

Yoghurtdressing

  • Rør yoghurt, honning og eddike sammen i en skål og smag til med salt og peber.
  • Server dressingen som tilbehør til kålsalaten og andebrysterne.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

I denne opskrift kan du bruge andre slags kål. Det kunne være en blanding af flere slags. Fx spidskål, savoy, hvidkål. Grønkål, lilla grønkål, palmekål og spidskål egner sig særligt godt til stegning.

Andebryst med sprød kålsalat

Hvordan får jeg skindet på andebrystet helt sprødt?

Rids skindet grundigt i et rudemønster uden at skære ned i kødet. Start på en kold pande med skindsiden nedad ved jævn varme, så fedtet langsomt smelter af. Steg andebrystet på skindsiden 10-15 min. og skru eventuelt op for varmen de sidste minutter for ekstra sprødhed. Steg herefter på kødsiden i 5-10 min.

Hvor lang tid skal andebryst stege?Steg andebrystet med skindsiden nedad i en pande i 10-15 min. ved jævn varme, og derefter med kødsiden nedad i ca. 5-10 min. Lad det hvile i 10 minutter efter stegning.

Steg andebrystet med skindsiden nedad i en pande i 10-15 min. ved jævn varme, og derefter med kødsiden nedad i ca. 5-10 min. Lad det hvile i 10 min. efter stegning.

Hvad er den ideelle kernetemperatur for andebryst?

For rosa andebryst er den ideelle kernetemperatur 62-65°. For gennemstegt andebryst er den 68-70°. Brug et stegetermometer for præcise resultater.

Kan jeg tilberede andebrystet i ovnen?

Ja, rids skindet på andebrysterne og drys dem på begge sider med salt og peber. Læg kødet med skindsiden opad på ovnens rist. Sæt risten med kødet midt i ovnen og steg andebrysterne 30-35 min. ved 200°C - traditionel ovn.

Hvilken type kål kan jeg bruge i salaten?

I denne opskrift kan du sagtens bruge andre slags kål. Det kunne være en blanding af flere slags. Fx spidskål, savoy eller hvidkål. Grønkål, lilla grønkål, palmekål og spidskål egner sig særligt godt til stegning.

Kan kålsalaten forberedes i forvejen?

Ja, du kan snitte kålen fint og forberede dressingen i forvejen. Bland det hele sammen kort før servering for at bevare sprødheden. Salaten har dog godt af at trække i ca. 10 min. før servering.

Kan jeg fryse rester af andebryst?

Ja, stegt andebryst kan fryses ned i en frysepose eller i en lufttæt beholder. Optø kødet langsomt i køleskabet og genopvarm forsigtigt ved lav varme ca. 150° for at undgå tørt kød.

Hvordan genopvarmer jeg andebryst, så det ikke bliver tørt?

Genopvarm andebrystet skåret i skiver i en varm ovn ved lav temperatur ca. 150°C i kort tid - eller varm det på en pande i lidt smør eller andefedt.

Hvilket tilbehør passer godt til andebryst med kålsalat?

Udover kålsalaten passer kartofler i forskellige former (fx ovnbagte kartofler eller kartoffelmos) godt til. Du kan også servere retten med et lækkert focacciabrød.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 1,7 g
Protein: 9,6 g
Fedt: 4,1 g
Kulhydrat: 5,3 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/andebryst-med-sprod-kalsalat-/