Nem pølsepande

30 min
Nem pølsepande

Som navnet antyder er dette her er en virkelig nem og hurtig pølsepande. Det er en variation over klassikeren svensk pølseret - dog tilberedt med røget medister i stedet for wienerpølser og med ristet løg som tilbehør.

Ingredienser

1 liter Vand
½ g Groft salt
500 g Kartofler i tern
25 g Smør
350 g Røget medister i mindre stykker
1 Finthakket løg
2 tsk Mild paprika
2 tsk Tørret oregano
2 tsk Tørret rosmarin
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Tomatsuppe
200 g Frosne ærter

Topping

75 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ dl Ristede løg
Frisk timian

Tilbehør

Sennep

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog og kog kartoflerne i ca. 10 min. - eller til de er knap møre.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande og steg løg og pølsestykker ved jævn varme i 2-3 min. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Hæld suppen på panden og bring den til kogepunktet.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem i panden sammen med ærter. Varm retten godt igennem.
  • Top pølsepanden med ost, ristede løg og timian og server med sennep.

Du kan bruge forskellige slags pølser og krydderier efter smag. I stedet for tomatsuppe kan du tilsætte 2 dåser flåede tomater og skrue op for krydderierne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9376 kJ / 2241 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 15,1 % 3 g
Kulhydrat: 28,2 % 5,6 g
Fedt: 56,7 % 5,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/nem-polsepande/