Mayonnaise
Mayonnaise smager bare bedst hjemmelavet! Prøv denne simlpe opskrift på mayonnaise - og smag den evt. til med sæsonens krydderurter, hvidløg eller sennep.
Ingredienser
|
1
Æggeblomme (stuetemperatur)
|
|
|---|---|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½ tsk
Hvidvinseddike, citron- eller limesaft
|
|
|
1 dl
Smagsneutral olie (stuetemperatur)
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Ved tilberedning af mayonnaise er det vigtigt at både ingredienser og skål har samme temperatur - lad det stå fremme på køkkenbordet i mindst ½ time.
Koldpresset rapsolie giver mayonnaise en flot gullig farve, men også en mere kraftig smag. Erstat den koldpressede rapsolie med en traditionel rapsolie, hvis du ønsker en hvid mayonnaise med mere neutral smag. Smag mayonnaisen til med hvidløg, sennep eller årstidens friske krydderurter.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
3247 kJ / 776 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0 g |
| Protein: | 2,2 g |
| Fedt: | 86,6 g |
| Kulhydrat: | 0,3 g |