Mazarintærte med jordbær og fløde

Bedømmelse

(32 vurderinger)

60+ min

Klassisk mazarintærte med søde jordbær og luftig flødeskum. En hurtig og lækker sommerkage, der smager af dansk sommer.

Ingredienser

Ca. 12 stykker

Antal portioner
  • 300 g ren, rå marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 3 spsk mandelmel
  • 2½ spsk mandelflager

Pynt

  • friske citronmelisseblade
  • sigtet flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Riv marcipanen groft og pisk den luftig med smørret, fx med en håndmixer. Tilsæt et æg ad gangen under piskning. Vend mandelmelet i dejen og hæld dejen i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Hæld mandelflagerne i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 6 min - til de er gyldne.

Pisk fløden til et let skum og læg det på den afkølede kage. Fordel jordbærrene på toppen og drys med de ristede mandelflager. Pynt med sigtet flormelis og citronmelisse.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Frysetip

Du kan fryse kagen uden fyld.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 73 %

Print

Kilde: