Mazarintærte med jordbær og fløde
60+ min

Mazarintærte med jordbær og fløde

Klassisk mazarintærte med søde jordbær og luftig flødeskum. En hurtig og lækker sommerkage, der smager af dansk sommer.
Fryseegnet
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mazarintærte med jordbær og fløde

Klassisk mazarintærte med søde jordbær og luftig flødeskum. En hurtig og lækker sommerkage, der smager af dansk sommer.

Ca. 12 stykker

Antal portioner
  • 300 g ren, rå marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 3 æg
  • 3 spsk mandelmel
  • 2½ spsk mandelflager

Pynt

  • friske citronmelisseblade
  • sigtet flormelis

Fremgangsmåde:

Riv marcipanen groft og pisk den luftig med smørret, fx med en håndmixer. Tilsæt et æg ad gangen under piskning. Vend mandelmelet i dejen og hæld dejen i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Hæld mandelflagerne i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 6 min - til de er gyldne.

Pisk fløden til et let skum og læg det på den afkølede kage. Fordel jordbærrene på toppen og drys med de ristede mandelflager. Pynt med sigtet flormelis og citronmelisse.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Tips

Du kan fryse kagen uden fyld.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 73 %
Print