Mazarintærte med jordbær og fløde

Mazarintærte med jordbær og fløde

1 time
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Klassisk mazarintærte med søde jordbær og luftig flødeskum. En hurtig og lækker sommerkage, der kan anrettes og pyntes på mange måder - og som smager af dansk sommer, når den er allerbedst!
https://www.arla.dk/opskrifter/mazarintarte-med-jordbar-og-flode/

Sådan gør du

Mazarinbund
  • Riv marcipanen groft og pisk den luftig med smørret, fx med en håndmixer.
  • Tilsæt et æg ad gangen under piskning.
  • Vend mandelmelet i dejen og hæld dejen i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter).
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - varmluft.
  • Lad den køle af på en bagerist.
Ved serveringen
  • Pisk fløden til et let skum og læg det på den afkølede kage.
  • Fordel jordbærrene på toppen.
  • Pynt med mandelflager, sigtet flormelis og citronmelisse.

Smag evt. flødeskummet til med vaniljesukker.

Du kan fryse kagen uden fyld.

Energiindhold for hele retten:

15748 kJ / 3764 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1283 kJ / 307 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,6 % 5 g
Kulhydrat: 21 % 15,9 g
Fedt: 72,4 % 25,1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Mazarinbund
300 g Marcipan
150 g Blødt smør
3 Æg
3 spsk Mandelmel
2½ dl Piskefløde
350 g Rensede jordbær i halve
Pynt
Mandelflager
Citronmelisseblade eller spiselige blomster
Sigtet flormelis