Mazarintærte med jordbær og fløde

Mazarintærte med jordbær og fløde

60+ min
Fryseegnet
Klassisk mazarintærte med søde jordbær og luftig flødeskum. En hurtig og lækker sommerkage, der kan anrettes og pyntes på mange måder - og som smager af dansk sommer, når den er allerbedst!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Mazarinbund
  • Riv marcipanen groft og pisk den luftig med smørret, fx med en håndmixer. Tilsæt et æg ad gangen under piskning. Vend mandelmelet i dejen og hæld dejen i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.
Ved serveringen
  • Pisk fløden til et let skum og læg det på den afkølede kage. Fordel jordbærrene på toppen. Pynt med mandelflager, sigtet flormelis og citronmelisse.
Frysetip

Du kan fryse kagen uden fyld.

Variation

Smag evt. flødeskummet til med vaniljesukker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15933 kJ / 3808 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1299 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 6,5 % 5 g
Kulhydrat: 20,8 % 15,9 g
Fedt: 72,7 % 25,5 g
Mere inspiration

Der er ikke noget så godt som hjemmelavet jordbærtærte.

Jordbærtærte
60+ min
Jordbærtærte
(274)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Mazarinbund
Marcipan
300 g
Blødt smør
150 g
Æg
3
Mandelmel
3 spsk
Piskefløde
2½ dl
Rensede jordbær i halve
350 g
Pynt
Mandelflager
Friske citronmelisseblade eller spiselige blomster
Sigtet flormelis