Medister

20 min
Medister

Vi har testet os frem til den bedste tilberedning af medister, og svaret er klart: Den bedste smag får du, når medisteren steges direkte på panden til en flot, gylden stegeskorpe og saftig midte – præcis som en klassisk medisterpølse skal være. Hvis du vil bruge kogevand til sovsen, kan du dog vælge at koge medisteren først i et par minutter, før du steger den færdig. Alternativt kan du bruge en smule bouillon til saucen.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

20 g Smør
1 spsk Olie
600 g Medisterpølse

Sådan gør du

  • Kom smør og olie i panden og brun medisteren i ca. 4 min. ved høj varme – vend af og til.
  • Steg medisteren færdig ved jævn varme i ca. 14 min.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Hvis medisterpølsen sprækker, er det fordi du steger ved for høj temperatur. Du kan prikke pølsen nogle steder med en kødnål (ned mod panden), så løber kødsaften ud og pølsen undgår at sprække.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

1034 kJ / 247 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 0,2 g
Protein: 11,7 g
Fedt: 21,2 g
Kulhydrat: 3 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/medisterpolse/