Meunierestegt fisk med brunet smør
30 min

Meunierestegt fisk med brunet smør

Stegt fisk, let paneret i hvedemel - en såkaldt meunierestegning. Med nøddebrunt smør, kapers og citron....Uhm!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Meunierestegt fisk med brunet smør

Stegt fisk, let paneret i hvedemel - en såkaldt meunierestegning. Med nøddebrunt smør, kapers og citron....Uhm!

Antal portioner
  • 2 store flåede rødtunger, rødspætter eller skrubber (ca. 800 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 100 g smør
  • 4 spsk kapers - uden lage
  • ½ dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges
  • 300 g grøn salat drysset med salt og peber
  • citroner i både

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør fiskene. Drys med salt og vend dem derefter i mel. Lad ca. 25 g af smørret blive gyldent i en pande. Steg den ene fisk, ca. 3 min. på hver side - hold den varm i ovnen mens du steger den anden fisk i 25 g smør. Tør panden af og smelt resten af smørret ved jævn varme, til det er lysebrunt. Læg de 2 stegte fisk i et fad. Drys med kapers og persille og hæld det brunede smør over. Server med kartofler, salat og citronbåde.

Hold fisken varm i ovnen

Ca. 10 min. ved 100° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 33 %
Print

Vin match

Brunet smør fungerer fantastisk med en god hvid bourgogne, fx en Meursault. Kapers er gode sammen med tør riesling fx fra Alsace, så det er også en mulighed.

Læs mere om vin til mad